Šport > Košarka
17954 ogledov

Zvezdnikov sin na robu joka: "Zakaj Luka ne pride k nam?"

Draymond Green in Luka Dončić Profimedia
Prestop Klaya Thompsona iz Golden Stata v Dallas je užalostil številne privržence bojevnikov.

Poročali smo, da bo eden najboljših strelcev vseh časov Klay Thompson kariero nadaljeval v moštvu Dallas Mavericks, kjer bo združil moči z Lukom Dončićem.

34-letni ameriški branilec zapušča ekipo Golden State Warriors, za katere je igral od leta 2011 in v tem času osvojil štiri naslove NBA prvaka. Thompson je tudi petkratni udeleženec All-Star tekme ter svetovni in olimpijski prvak z ameriško reprezentanco. 

Selitev v Dallas pomeni razpad udarnega dvojca Splash Brothers, ki ga je Thompson tvoril skupaj s Stephom Curryjem. Slednji je dolgoletnemu pajdašu v slovo zapisal: "Pogrešal te bom, Klay Thompson. Čeprav najinega potovanja ne bova končala skupaj, bodo najini skupni dosežki ostali neponovljivi. Ne bi si mogel zamisliti boljšega obdobja, kot sem ga preživel s tabo in Draymondom Greenom. Zaznamovali smo Bay Area. Spremenili smo način igranja košarke. Ubijalec Klay pa je bil v središču vsega tega."

Razpad najuspešnejše košarkarske dinastije zadnjega desetletja je užalostil tako privržence Golden Stata kot tudi soigralce, ki so si več kot deset let delil slačilnico s Thompsonom.

Klay Thompson Stephen Curry Draymond Green | Avtor: Profimedia Klay Thompson, Steph Curry in Draymond Green. Profimedia

Eden teh je tudi Draymond Green, ki je v navezavi na karierno odločitev dolgoletnega soigralca delil zabavno anekdoto, kako je Klayev prestop pojasnil svojemu 7-letnemu sinu.

"Mimogrede, Klay ne bo več član naše ekipe," je slabo novico sinu prenesel Green. "Igral bo v Dallasu z Lukom," je dodal, nakar se je fantu utrnila briljantna ideja. "Zakaj Luka ne pride k nam?" je vprašal. "Ne gre tako," je odvrnil Green in dodal: "Luka ima previsoko plačo, zato si ga ne moremo privoščiti... samo sedel je ves žalost in bil je na robu joka."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.