Šport > Kolesarstvo
8456 ogledov

Vingegaard razkril, kakšne težave je imel v lovu za Pogačarjem

Tadej Pogačar Profimedia
Jonas Vingegaard je po nedeljski makadamski etapi Toura 2024 bil zelo zadovoljen z izkupičkom, po etapi pa je razlagal, s kakšnimi težavami se je soočal pri lovu za razpoloženim Pogačarjem.

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je bil na nedeljski etapi, ki jo je zaznamovalo 14 makadamskih odsekov, zelo dobro razpoložen, večkrat je napadel konkurente, a si do cilja po ravninskem delu sam ni uspel privoziti kakšne prednosti pred konkurenti. Eden od razlogov je bil tudi veter v prsi, več o tem si lahko preberete tukaj.

Jonas Vingegaard je po etapi razložil, s kakšnimi težavami se je spopadal med zahtevno makadamsko etapo v Šampanji. Kot poroča portal Wielerflits, predrta zračnica – kolo mu je posodil moštveni kolega, Slovenec Jan Tratnik – ni bila edina njegova težava v lovu za Pogačarjem. Pred ciljem mu je namreč znova popustila zračnica, a je vseeno z istim kolesom lahko odpeljal do cilja. Veliko težav je imel tudi na makadamskem odseku 22 kilometrov pred ciljem, a ga je nato moštveni kolega iz Jumba - Lease a Bike Matteo Jorgenson uspel spraviti nazaj do Pogačarja. 

Po etapi je Vingegaard priznal, da je to zanj bilo "najtežje območje". "Tam je bil pesek zelo sipek. Tadej nato pride na svoj račun s svojo težo precej bolje (58 proti 66 kilogramom, op. p.). V tistem sektorju sem drsel z leve proti desni in težko sem imel kolo pod nadzorom. Na tršem makadamu nisem imel težav s kontroliranjem volana, na ohlapnejšem makadamu pa je njegova dodatna teža igrala v njegovo korist," je razložil Vingegaard.

Po etapi, ki mu ni bila pisana na kožo in v kateri ni izgubil niti sekunde v primerjavi s Pogačarjem, je bil zelo zadovoljen z izkupičkom. "Zelo, zelo mi je odleglo, da sem cilj dosegel brez kakršne koli škode in brez izgube časa," je poudaril Vingegaard na ekipnem avtobusu. "In to z eno in pol predrto gumo. Eno na petem makadamu, potem pa sem imel še eno predrtje tri kilometre pred ciljem. Na srečo sem lahko nadaljeval vožnjo s to pnevmatiko," je pojasnil danski kolesar, ki je skupaj s Pogačarjem glavni favorit za skupno zmago na Touru. 

V skupnem seštevku je Pogačar ohranil 33 sekund naskoka pred Evenpoelom in 1:15 pred Vingegaardom. Roglič na četrtem mestu zaostaja 1:36 minute. 

Danes je na Touru prvi prosti dan, v torek pa bo na vrsti ravninska etapa od Orleansa do Saint-Amand-Montronda (187,3 km).

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:12 08.julij 2024.

    In potem pomaga vinogradu slovenc,sramota

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:47 08.julij 2024.

    Oba dopinga delata svoje!!!