Šport > Kolesarstvo
1897 ogledov

Takšna etapa čaka Pogačarja in Rogliča na Touru danes

Tadej Pogačar Profimedia
Kolesarje na dirki po Franciji po prvem prostem dnevu čaka nova ravninska etapa. Deseti dan v sedlu bo karavano popeljal od Orleansa do Saint-Amand-Montronda (187,3 km). Skupno vodstvo brani slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki bolj pogleduje proti sredini 11. etapi.

Pogačar ima v skupnem seštevku 33 sekund naskoka pred Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step), tretji Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) si je po devetih etapah nabral 1:15 minute zaostanka, drugi slovenski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) pa na četrtem mestu 1:36 minute.

Vse to obeta napet boj med glavnimi štirimi favoriti, a bo treba na to počakati vsaj do srede, če ne celo do konca tedna z dvema gorskima etapama v Pirenejih.

Mezgec bo pomagal Groenewegnu

Pred zahtevnimi dnevi danes sledi ravninska etapa z vsega 950 višinskimi metri. Kolesarji se na poti ne bodo srečali niti z enim kategoriziranim vzponom, tako da je pričakovati sprinterski zaključek. Največ dela v njem bo imel Luka Mezgec (Jayco-AlUla), ki bo skušal do druge etapne zmage pripeljati Nizozemca Dylana Groenewegna.

Pogled favoritov pa vse bolj sega proti sredi, ko bo na sporedu zahtevna 11. etapa od Evaux-les-Bainsa do Le Liorana (211 km) s kar 4350 višinskimi metri.

"Enajsta etapa je zelo zapletena, ves čas gre gor in dol, ampak do zadnjih 50 km trasa ne bo nič kaj pretirano zahtevna. Tako bo težko nadzorovati pobeg. Lepo bi bilo dobiti 11. etapo, v njej so lepi vzponi, a najprej moramo preživeti sprintersko etapo. Bo pa zagotovo zelo zahteven dan," je na novinarski konferenci v ponedeljek dejal Pogačar.

Start desete etape bo ob 13.25, organizatorji pa najboljše na cilju pričakujejo nekaj po 17.30.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.