Šport > Kolesarstvo
31457 ogledov

Pogačar odgovoril na Jonasovo opazko, tokrat se ni zadrževal

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Profimedia
Tadej Pogačar ima svoje mnenje, kaj naj bi bilo "dirkanje z glavo", kot se je izrazil Jonas Vingegaard.

Psihološka vojna med tremi vodilnimi kolesarji dirke po Franciji se je dodobra razplamtela po koncu devete etape. Če sta prej zgolj Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel tu in tam poskrbela za kakšno kontroverzno izjavo (Remco ves čas trdi, da mu je glavni cilj zgolj končati med prvo peterico, medtem ko je Jonas po vsaki nekoliko slabši etapi ponavljal, kako je pričakoval, da bo izgubil še dosti več časa), pa je etapa po makadamskih cestah okoli Troyesa dobro ogrela strasti.

Tako se je po ekstremno defenzivni taktiki Vingegaarda na deveti etapi oglasil tudi naš Tadej Pogačar, ki ni bil najbolj navdušen nad potezami svojega velikega rivala, vse skupaj pa je eksplodiralo, da ko je Remco napadel Jonasa, da "nima jajc", Danec pa je Pogačarju in Remcu, ki veljata za kolesarja, ki vozita izjemno atraktivno in napadalno, odvrnil, da "ima jajca", a da sam pač vozi z glavo.

Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel Vrnil udarec Šport Jonas odgovoril na Remcove obtožbe ter zbodel Belgijca

Te besede pa so očitno precej zbodle Pogačarja, ki se ni zadrževal, ko so ga novinarji pred začetkom desete etape vprašali, če bi tudi sam svoje dirkanje opisal kot pametno, glede na to, da so ga v preteklosti mnogi kritizirali, da mnogokrat po nepotrebnem troši energijo.

"Pametno dirkanje ali ne, to je nesmisel," je bil jasen v pogovoru za ITV Cycling na startu torkove etape. "Trenutno sem jaz tisti, ki ima rumeno majico. Zame je to inteligentno, da imam rumeno majico z lepo prednostjo. Na dirki po Franciji je seveda pomembno dirkati pametno, toda bolj kot vse je pomembno, da imate dobre noge, če si želite osvojiti Tour," ni puščal dvoma, kaj si misli o Jonasovih opazkah, da sam za razliko od drugih favoritov dirka z glavo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 06:47 10.julij 2024.

    jonas se slepa ze celo tekmo. dkriva zadaj v zavetrju. razumem, da je bil poskodovan ampak naj zapre naduto gofljo.

  • Enzgg4 21:53 09.julij 2024.

    Bulšit od članka. Tipično zavajanje v naslovu. Prav, tudi športa ne bomo več klikali. Žuto rubriko smo že odjebali in je iz principa ne kliknem več, ker vem, da je nateg. Samo tako dalje. Še malo, pa ne bom klikal nič več.

Sorodne novice