Šport > Nogomet
20980 ogledov

Zaskrbljujoče! Tekma Eura pod velikim vprašajem, to je razlog

Signal Iduna Park, nevihta Profimedia
Nemčijo naj bi v prihodnjih dveh dneh prizadele hude nevihte, obstaja celo nevarnost tornada.

Po zadnjih vremenskih napovedih naj bi Nemčijo, državo gostiteljico letošnjega evropskega prvenstva v nogometu, čez vikend prizadele hude nevihte, najbolj ekstremno pa naj bi bilo dogajanje v Dortmundu, ki mu grozi celo nevarnost tornada, poročajo tuji mediji.

Ravno v Dortmundu je sicer na sporedu sobotni večerni obračun, ko naj bi se na Signal Iduna Parku pomerili reprezentanci domače Nemčije in Danske. Pred tem je sicer v soboto na sporedu še tekma v Berlinu med Švico in Italijo, medtem ko se bosta nedeljski tekmi med Anglijo in Slovaško ter Španijo in Gruzijo odvili v Gelsenkirchnu in Kölnu.

Meteorolog Dominik Jung je v pogovoru za Bild opozoril: "V soboto zvečer in v noči na nedeljo obstaja nevarnost hudih neviht na jugozahodu, zahodu in proti središču Nemčije. Te bi lahko prinesle ogromne količine padavin, tudi 40 do 80 litrov na kvadratni meter v vsega nekaj urah. Za pričakovati je tudi točo z zrni s premerom do treh centimetrov. Prav tako bo prisoten močan nevihtni hurikanski veter s hitrostjo med 100 in 140 km/h. Ne moremo izločiti niti nastanka tornadov."

Signal Iduna Park, nevihta | Avtor: Profimedia Profimedia

Dortmund je sicer tekom letošnjega Eura že prizadela huda nevihta, ki bi skorajda odplaknila tekmo med Gruzijo in Turčijo, a se je do začetka obračuna vreme le toliko izboljšalo, da so tekmo le lahko pravočasno začeli. Tudi med tekmami osmine finala je najbolj ogrožen ravno dortmundski obračun med Nemčijo in Dansko, medtem ko naj bi bilo v Berlinu v času sobotne tekme še sončno, do nedeljskih obračunov v Gelsenkirchnu in Kölnu pa naj bi se stanje kljub verjetnim padavinam vseeno precej izboljšalo.

Kar pa se tiče Frankfurta, kjer v ponedeljek v Deutsche Bank Parku čaka Slovenijo obračun s Portugalsko, naj bi ga v soboto popoldne prav tako prizadele močne nevihte z morebitno točo in močnim vetrom, a naj bi se do deževne nedelje stanje umirilo, vse skupaj pa bo prineslo ohladitev, medtem ko naj bi bil ponedeljek pretežno oblačen, najvišje temperature pa naj ne bi presegle 21 stopinj Celzija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • papak 22:38 28.junij 2024.

    Za taka tekmovanja bi se kamot zgradil en velik štadion z možnostjo pokritja in se potem tekme igrajo na tem štadionu v takem primeru ali pa na sploh v slabem vremenu. Da imajo vse ekipe enake pogoje igre.

  • Avatar Syn
    Syn 20:43 28.junij 2024.

    Jaz jim predlagam, da v primeru toče igrajo v čeladah in dodatnih ramenskih ščitnikih. V podobnih ki jih imajo v Ameriškem nogometu. 😂

Sorodne novice