Šport > Euro 2024
53925 ogledov

Tako je znani angleški novinar komentiral igro Slovenije

EURO2024 Saša Despot
Angleži v domovini tarča ogorčene javnosti.

Angleška izbrana vrsta je osvojila prvo mesto v skupini C. Na roko so ji šli tudi rezultati v preostalih skupinah, vse do morebitnega finala se bo tako izognila močnim reprezentancam Nemčije, Španije, Francije in Portugalske, ki sodijo v krog favoritov, znašle pa so se na nasprotni strani razpredelnice izločilnih bojev.

Na prvi pogled je tako za Angleži uspešen skupinski del, a so mediji in navijači na Otoku ogorčeni nad neprepričljivimi predstavami svojih ljubljencev, še zlasti je na udaru selektor Gareth Southgate.

Temu večina javnosti očita, da ne zna izkoristiti potenciala svojih izbrancev, saj trmasto vztraja pri določenih nogometaših in svojem sistemu, kjer pa največji zvezdniki evropskega nogometa ne igrajo na svojih pravih položajih. Rezultat tega sta bila počasna igra in le dva zadetka na treh tekmah, proti Srbiji je mrežo zatresel Jude Bellingham, proti Danski Harry Kane, slovenske obrambe pa Angležem ni uspelo prebiti.

S kritikami na račun domače izbrane vrste ni skoparil niti ugledni novinar televizije Sky Sports Kaveh Solhekol, ki pa je v zaključku prispevka spregovoril tudi o Slovencih (v posnetku od 6:11 dalje).

"Ne morem se posloviti brez obembe tega, kako sem bil impresioniran nad Slovenijo, še zlasti v prvem polčasu. So izjemno dobro moštvo, njihovi navijači so slavili napredovanje, saj so med najboljšimi tretjetuvrščenimi ekipami. V prvem polčasu še posebej so izgledali kot zelo dobra celota, igrajo v sistemu 4-4-2 (štirje v obrambi, štirje na sredini in dva v napadu, op.p.)." 

"Osvežujoče je videti, da nekdo igra na takšen način. Zakaj več moštev ne igra tako? Izjemna formacija, dva napadalna igralca ... Zamislite si, kaj bi lahko naredila Anglija, če bi skupaj zaigrala Harry Kane in Ollie Watkins, ali pa Kane in Ivan Toney, za njima pa v sredini Bellingham in Declan Rice. Še vedno mislim, da je v nogometu prostor za 4-4-2. Bilo je odlično in osvežujoče, da je Slovenija igrala v takšni formaciji in se prebila v izločilne boje. Treba je namreč biti pošten in reči, da gre za ekipo, ki ima le delček talenta in izkušenj glede na zasedbo, ki je na voljo Garethu Southgatu," je zaključil Solhekol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice