Šport > Nogomet
3267 ogledov

Angleški zadetek razveljavljen, Slovenci odlično ukrotili tri leve

Slovenija : Anglija Profimedia
Sloveniji po prvem polčasu proti nogometni velesili Angliji odlično kaže v lovu na zgodovinski preboj v izločilne boje.

Slovenska nogometna reprezentanca danes ob 21. uri v Kölnu igra zadnjo tekmo v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka se merijo z Angleži, potem ko so po remijih z Danci in s Srbi, obakrat je bilo 1:1, še v igri za napredovanje v osmino finala.

Slovenci na tekmi s favoriziranimi Angleži, ki doslej niso pustili posebej dobrega vtisa, a so s štirimi točkami vodilni v skupini in z eno nogo že v izločilnih bojih, lovijo prvo zmago v sedmem medsebojnem dvoboju. Ta bi jim zagotovila pot v osmino finala, morda celo prvo mesto v skupini. 

V izločilne boje vodi tudi drugo mesto. Možnost napredovanja pa je tudi s tretjega mesta, a le če ostanejo med najboljšimi štirimi tretjeuveščenimi. V tem pogledu gre Sloveniji na roko razplet skupine B v ponedeljek, saj je Hrvaška kot tretja le pri dveh točkah in gol razliki -3. Ob dejstvu, da je v skupini F še možen razplet, po katerem bi tretjeuvrščena reprezentanca imela manj točk ali slabšo gol razliko ob enakem številu točk, je celo možno, da bi se Slovenija uvrstila naprej tudi ob porazu proti Angliji.

Slovenci sicer lovijo prve izločilne boje v zgodovini, četrtič igrajo na velikem tekmovanju po EP 2000 ter SP 2002 in 2010. Izločilne boje ob Slovencih in Angležih v skupini C sicer lovita tudi Danska in Srbija. Danci imajo tako kot Slovenci dve točki, Srbi pa eno. Tudi oni tekmo igrajo ob 21. uri, in sicer v Münchnu.

 

Potek prvega polčasa:

Slovenija je tekmo začela v postavi: Jan Oblak, Žan Karničnik, Jaka Bijol, Vanja Drkušić, Erik Janža, Petar Stojanović, Timi Max Elšnik, Adam Gnezda Čerin, Jan Mlakar, Andraž Šporar in Benjamin Šeško.

Angleži so na igrišče poslali enajsterico: Jordan Pickford, Kyle Walker, John Stones, Marc Guehi, Kieran Trippier, Conor Gallagher, Declan Rice, Bukayo Saka, Jude Bellingham, Phil Foden in Harry Kane.

Slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

1' Francoski sodnik Clement Turpin je dal znak za začetek tekme.

5' Benjamin Šeško je sredi kazenskega prostora prišel do strela z glavo, a je brez prave moči meril preveč po sredini gola, Jordan Pickford ni imel pretirano težkega dela. Akcija je sprva obetala dosti več.

17' Prvi rumeni karton na tekmi, prejel ga je angleški branilec Kieran Trippier.

20' Zadetek, ki ga je dosegel Bukayo Saka po podaji Phila Fodena, je bil razveljavljen, saj je bil slednji tekom akcije v prepovedanem položaju.

23' Erik Janža si je prislužil rumeni karton zaradi prekrška na Sakajem. Če se Slovenija uvrsti v izločilne boje, bo moral Janža naslednjo tekmo izpustiti.

35' Odličen poizkus Fodena s prostega strela z velike oddaljenosti, a je bil Jan Oblak zanesljiv.

41' Kieran Trippier je v kazenski prostor poslal obetaven predložek, a sta bila Harry Kane in Conor Gallagher za las prekratka.

Konec prvega polčasa, Slovenija:Anglija 0:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ico8 21:20 25.junij 2024.

    A bi lahko nekdo pomagal tistemu debelemu prascu(sloser brez prsta) iz tribune!?

Sorodne novice