Šport > Nogomet
13509 ogledov

Uefa z brutalno kaznijo za nekdanjega zvezdnika slovenskih zelenic

Mirlind Daku Profimedia
Uefa je albanskega igralca Dakuja kaznovala z dvema tekmama prepovedi igranja.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v nedeljo albanskega nogometnega reprezentanta Mirlinda Dakuja kaznovala z dvema tekmama prepovedi igranja, in sicer zaradi nešportnega obnašanja po tekmi s Hrvaško (2:2) v 2. krogu skupine B na evropskem prvenstvu v Nemčiji, so sporočili iz Uefe.

Daku ne bo na voljo selektorju na naslednjih dveh tekmah zaradi "kršitve osnovnih pravil obnašanja", "izrabe športnega dogodka za izražanje stališč, ki niso povezana s športom" in "diskreditacije nogometa", piše v obrazložitev odločitve disciplinskega organa Uefe.

Albanski napadalec bo tako izpustil tekmo s Španijo danes v Düsseldorfu in morebitni nastop v osmini finala eura ali prvo jesensko tekmo v ligi narodov.

Daku je proti Hrvaški v Hamburgu v igro vstopil v 85. minuti, si nekaj minut pozneje prislužil rumeni karton, po koncu tekme pa je vzel megafon in pred albanskimi navijači vzklikal žaljive parole proti Severnim Makedoncem in Srbom. Daku se je dan zatem prek Instagrama opravičil za svoja dejanja.

Mirlind Daku | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg Dakuja je Uefa kaznovala tudi obe zvezi. Hrvaška nogometna zveza bo morala zaradi uporabe bakel in metanja prepovedanih pirotehničnih sredstev s strani navijačev, plačati skupno 28.000 evrov.

Albanska nogometna zveza bo zaradi uporabe pirotehnike (2500 evrov), vdora navijačev na igrišče (20.000 evrov) in prenašanja provokativnih sporočil, neprimernih za športne dogodke (25.000 evrov), morala plačati vsega skupaj 47.500 evrov.

Zaradi navijaških izpadov je bila albanska nogometna zveza že na uvodni tekmi prvenstva v Nemčiji proti Italiji kaznovana v skupni višini 37.375 evrov.

Uefa je sporočila, da preiskava o morebitnem rasističnem in diskriminatornem obnašanju navijačev obeh reprezentanc na tekmi med Hrvaško in Albanijo še poteka, zato so možne dodatne kazni.

Gre za vzklike "Ubij, ubij Srba", ki jih je bilo slišati med tekmo Albanija - Hrvaška tako s tribune s hrvaškimi kot tudi tribune z albanskimi navijači. Uefa o tem incidentu vodi ločeno preiskavo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:45 24.junij 2024.

    Spet en butast naslov! Dobil je 2 tekmi prepovedi, kar je veliko prej kot brutalna, to mila kazen!

  • jakec1575 22:00 24.junij 2024.

    vse albance razen redkih dobricin je treba nagnat nazaj v albanijo. Albanci v albaniji so se znebili “olosa” in ga podturili nam. s tem getoiziranim narodom in mafijo imamo ze sedaj probleme. nagnat, mafijo pa postrelit. nobene skode

Sorodne novice