Šport > Euro 2024
71650 ogledov

Kazen za tekmico Slovenije, Uefa tega ni mogla spregledati

Danski navijači Profimedia
Danska nogometna zveza (DBU) je že napovedala, da bo storilce izsledila in jim izstavila račun.

Evropska nogometna zveza (UEfa) je izrekla denarno kazen Danski nogometni zvezi (DBU) zaradi žaljivega transparenta na tribuni med obračunom danske in angleške reprezentance v skupini C, v kateri igra tudi Slovenija.

Neimenovani pristaši danske izbrane vrste so na obračun prinesli transparent, na katerem je velikimi tiskanimi črkami pisalo "Fuck Uefa", kar bi v prevodu pomenilo "Je*eš Uefo".

Uefa je zaradi žaljivega transparenta izrekla denarno kazen v višini 10.000 evrov.

 | Avtor: X X

Direktor danske zveze Erik Brøgger Rasmussen je za TV 2 Sport napovedal, da bodo storilce izsledili in jim izstavili račun za njihovo kršitev.

"Plačali bomo kazen, a v tem trenutku je za nas najpomembneje, da čim prej identificiramo navijače, ki so transparent prinesli na stadion, in stroške kazni prenesemo na njih. Če jih odkrijemo, bodo morali plačati. Morda bodo naslednjič raje dvakrat premislili, preden bodo na tekmo prinesli takšen transparent. Nenazadnje jih bo to stalo 10.000 evrov," je dejal Rasmussen.

"Na eni strani imamo svoboda govora, na drugi pa nogometna pravila pod določili evropske zveze. Po njihovi oceni je takšno izražanje neprimerno. Uefi v tem primeru ne nasprotujemo. Nogometni stadion ni pravo mesto za izražanje takšnih stališč," je dodal predsednik zveze.

Danski navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Vrtnica 17:28 25.junij 2024.

    Ve se kdo je na čelu Uefe. Kaj čudnega?

  • Štrikzajla 09:28 25.junij 2024.

    A to je svoboda govora? 10000€ kazni? Jebejo naj se u božju mater.

  • jakec1575 19:12 24.junij 2024.

    demokracija na visku. vprasanje je kaj bi storili ob satkazmu!! ali pa Can we fuck uefa??