Šport > Euro 2024
36124 ogledov

Po dobri novici hladen tuš za Anglijo pred tekmo s Slovenijo

Gareth Southgate Profimedia
Selektor angleške reprezentance je izključil možnost, da bi na obračunu s Slovenijo zaigral že dlje časa odsotni zvezdnik Manchester Uniteda Luke Shaw.

Slovensko nogometno reprezentanco danes ob 21. uri v Kölnu čaka odločilna tekma skupinskega dela za preboj v izločilne boje iz skupine C na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Varovanci Matjaža Keka se bodo po dveh remijih v lov na nove točke podali proti Angležem, ki na dosedanjih tekmah niso naredili najboljšega vtisa. Kljub temu favoriti za osvojitev evropske krone v tekmo s Slovenijo vstopajo brez strahu in v pričakovanju dviga forme, je pred dnevi novinarjem povedal kapetan reprezentance Harry Kane.

prijateljska tekma SLO-NEM EURO2024 Foto Šport Slovenski in angleški navijači odigrali tekmo, Otočanom pomagal pravi zvezdnik

Otočane je v ponedeljek razveselila vest, da se je reprezentančnemu treningu pridružil tudi dlje časa poškodovani Luke Shaw. Levi bočni branilec iz vrst Manchester Uniteda zaradi poškodbe stegenske mišice ni igral vse od februarja, a ga je selektor Gareth Southgate vseeno umestil na seznam igralcev za Euro.

Luke Shaw | Avtor: Profimedia Profimedia

Razveseljujoči novici za pristaše treh levov pa je sledil hladen tuš, saj je Southgate kmalu zatem potrdil, da Shaw ne bo nared za obračun s Slovenci.  "Luke Shaw je edini, ki ni na voljo," je v zvezi s poškodbami svojih varovancev povedal selektor. "Še vedno ni dovolj dobro pripravljen, da bi lahko zaigral na tekmi." Odstotnost rdečega vraga je velik udarec za Angleže, ki na bočnem položaju nimajo prave alternative.

Matjaž Kek Pred Anglijo Šport Kek: "Tudi oni bodo morali razmišljati o ..."

Slovenija gre po zmago

Slovenci pred tekmo s favoriziranimi Angleži ki so so s štirimi osvojenimi točkami z eno nogo že v izločilnih bojih, prepričani, da lahko spravijo v težave še tretjega favoriziranega tekmeca v skupini.

Kot pravijo, zakaj pa ne bi zmagali in si s tem priigrali možnosti za osvojitev prvega mesta v skupini. Če jim to uspe, kar bi bilo prvič v sedmem medsebojnem dvoboju, bi si zagotovili pot v osmino finala.

Hrvaška nogometna reprezentanca Kakšna drama Šport Hrvaška v šoku! Zadetek v 98. minuti poskrbel za solze Hrvatov

V izločilne boje vodi tudi drugo mesto. Možnost napredovanja pa je tudi s tretjega mesta, a le če ostanejo med najboljšimi štirimi tretjeuveščenimi. V tem pogledu gre Sloveniji na roko razplet skupine B v ponedeljek, saj je Hrvaška kot tretja le pri dveh točkah in gol razliki -3. Ob dejstvu, da je v skupini F še možen razplet, po katerem bi tretjeuvrščena reprezentanca imela manj točk ali slabšo gol razliko ob enakem številu točk, je celo možno, da bi se Slovenija uvrstila naprej tudi ob porazu proti Angliji.

Slovenci sicer lovijo prve izločilne boje v zgodovini, četrtič igrajo na velikem tekmovanju po EP 2000 ter SP 2002 in 2010.

Danski navijači Bes in nejevolja Šport Kazen za tekmico Slovenije, Uefa tega ni mogla spregledati

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • nostradamus 10:33 25.junij 2024.

    kakorkoli ze bo je slovenija dokazala predvsem sosedom da se lahko enakovredno kosa tudi z visje rangiranimi reprezentancami in ce se tu primakne se kancek srece je povsem mozno tudi napredovanje v izlocilne boje