Šport > Nogomet
5597 ogledov

Bogataš izbrani vrsti namenil milijone za preboj v osmino finala

Khvicha Kvaratskhelia Profimedia
Gruzijski nogometaši bodo za napredovanje lepo nagrajeni.

Gruzijska reprezentanca je s presenetljivo zmago proti Portugalski (2:0), slednja se bo v osmini finala evropskega prvenstva zaradi tega pomerila s Slovenijo, napredovala v izločilne boje. Khvicha Kvaratskhelia, s tremi zadetki trenutno prvi strelec tekmovanja Georges Mikataudze in kolegi bodo za omenjeni podvig bogato nagrajeni.

Bidzina Ivanishvili, milijarder in nekdanji gruzijski premier, bo namreč nogometašem za uspeh namenil 30 milijonov larijev (10 milijonov evrov), enako vsoto pa je izbrani vrsti še dodatno obljubil, če se bo uspela prebiti v četrtfinale. Ivanishvilijevo premoženje je sicer ocenjeno na 4,5 milijarde evrov. Uspeh Gruzije proti Portugalski je sicer označil za 'zgodovinsko zmago iz sanj".

Ivanishvili, ki je bil rojen v Gruziji, je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja obogatel v Rusiji, leta 2011 pa se je vrnil v domovino, ustanovil stranko in že naslednje leto postal gruzijski premier. Na oblasti se je zadržal eno leto.

Gruzija prvič nastopa na evropskih prvenstvih, v skupini F pa je najprej klonila proti Turčiji (1:3), nato pa remizirala s Češko (1:1) in premagala Portugalsko (2:0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice