Šport > Euro 2024
70438 ogledov

Bivši angleški reprezentant srečal Slovence: Poglejte si to!

Ben Foster youtube
Nekdanji angleški reprezentančni vratar je precej napačno, tako kot vsi navijači z Otoka, napovedal izid dvoboja s Slovenijo.

Zdaj 41-letni Ben Foster je svojo kariero zaključil lani, ko je tretjemu najstarejšemu klubu na svetu Wrexhamu pomagal do napredovanja iz pete v četrto angleško ligo. Valižanski klub, ki ima sicer za lastnika filmska igralca Ryana Reynoldsa in Roba McElhenneyja, se je medtem sicer že prebil tudi v tretjeligaško konkurenco. 

Foster se trenutno nahaja v Nemčiji, kjer spremlja evropsko prvenstvo, pred dvema dnevoma pa je nastopil tudi na tekmi med slovenskimi in angleškimi navijači, ki so jo Slovenci prepričljivo tudi dobili. S privrženci slovenske izbrane vrste se je včeraj pred tekmo tudi napotil na stadion v Kölnu.

"Anglija proti Sloveniji, zadnja tekma v skupini C proti tej množici. Poglejte si to!" je bil nad navijanjem slovenskih navijačev navdušen nekdanji član Manchester Uniteda, ki je vknjižil osem nastopov tudi za angleško izbrano vrsto. "Resno so se lotili posla. Vau," je še dodal. 

Foster je pred dvobojem tudi opravil krajšo anketo o tem, kako se bo dvoboj končal. "Tekma Anglije se bo končala s 3:0," je napovedal še en nekdanji vratar angleške reprezentance Joe Hart, Darren Bent, ki je kot napadalec za Anglijo zbral 13 nastopov in pri tem dosegel štiri zadetke, pa je menil: "Dva proti nič za Anglijo, gola bosta dosegla Marc Guéhi in Harry Kane. Bo pa težko, mislim, da ne bo tako lahkotne predstave, kot bi si jo želeli."

Z rezultatom 3:0 se je strinjal tudi nogometni youtuber Mark Goldbridge, saj gre le 'za Slovenijo'. Paul Robinson, ki je na mestu čuvaja mreže zbral 41 nastopov za Anglijo, je Sloveniji kot eden redkih celo pripisal zadetek - 3:1. Tudi Foster sam je nato izbral rezultat 3:0, ob omembi rezultata 5:0 se uje sicer namazul, edini slovenski navijač v anketi pa je napovedal zmago čete Matjaža Keka z 2:1.

Med tekmo je Fosterja na noge dvignil zadetek zvezdnika Arsenala Bukaya Sake, a je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja v katerem se je znašel podajalec Phil Foden. Ta je kasneje s prostega strela nameril na vrata tekmecev, a premalo nevarno za kapetana Slovenije. "Jan Oblak je odličen vratar," se je strinjal s svojim kolegom.

Ob polčasu je bil še vedno prepričan, da bodo njegovi rojaki zatresli mrežo. To se ni zgodilo.

Komentarjev 1
  • jezero 11:23 27.junij 2024.

    Če izpadejo prof. dohtarji nogometa Srbi in še večji dohtarji nogometa Hrvati, le kaj se tam mešajo Slovenci smučarji?

Sorodne novice