Šport > Kolesarstvo
573 ogledov

Odstop Rogliča, borbeni Belgijec šokiral konkurenco

Primož Roglič Profimedia
Belgijec Van Tricht do prve zmage v karieri, Roglič odstopil.

Belgijski kolesar Stan van Tricht, član Alpecin-Deceunincka, je na enodnevni dirki za pokal Bernocchi pri Milanu dosegel prvo zmago med profesionalci. Slovenske barve je zastopal Primož Roglič, ki se ob zadržani vožnji ni vmešal v boj za najvišja mesta in dirke na koncu ni niti končal.

Petindvajsetletni Belgijec, ki je bil dejansko del ubežne skupine, a se je uspel držati skupine favoritov, ko jih je ta ujela, je imel v ciljem sprintu sedmerice več moči kot Francoz Alex Baudin (Decathlon AG2R la Mondiale) in Španec Roger Adria iz ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe.

Med prvo sedmerico sta končala tudi Bart Lemmen (Visma-Lease a Bike) na petem in Alessandro Pinarello (VF Group-Bardiani CSF-Faizane) na sedmem mestu, ki sta bila prav tako del današnjega bega, preden so se jim v zaključku etape v ospredju pridružili Baudin, Adria, Neilson Powless (EF Education-EasyPos) in Pavel Sivakov (UAE Team Emirates). Lemmen, ki je izmed vseh ubežnikov najdlje zdržal v ospredju, je bil ujet šele v zadnjem kilometru.

Kljub napornemu dnevu na čelu dirke - na trasi v okolici Legnana so morali kolesarji sedemkrat premagati mali Stelvio (1,6 km/6,2 %), zadnjič dobrih 30 km pred rahlim spuščanjem do cilja - je na koncu konkurente šokiral Van Tricht, ki mu je ostalo dovolj moči, da je izničil napad Powlessa v zadnjem kilometru ter nato v sprintu obračunal s konkurenco.

Po sobotnem odstopu na "svoji" dirki po Emiliji, katero je v preteklosti dobil že trikrat, se je Roglič nekoliko presenetljivo odločil za nastop na današnji dirki, medtem ko bo po vsej verjetnosti izpustil torkovo preizkušnjo po treh dolinah Vareseja. Tudi tokratne preizkušnje sicer ni končal.

Podobno kot Roglič je bil danes v ozadju tudi Belgijec Remco Evenepoel, ki je v soboto odstopil zaradi težav z vidom. Olimpijski prvak je za zdaj še na startni listi torkove preizkušnje. Na italijanskih cestah bo sicer ob torkovi dirki po treh dolinah Vareseja v četrtek še enodnevna klasika Gran Piemonte. Za zdaj sta na startni listi dva Slovenca Matej Mohorič in Matevž Govekar, ki sta v nedeljo branila barve Slovenije na svetovnem prvenstvu v dirkanju po makadamu.

Vrhunec zadnjega dela sezone pa bo sobotni spomenik po Lombardiji. Na njej bosta od favoriziranih kolesarjev nastopila tudi Roglič in Evenepoel, Tadej Pogačar pa bo tam kot nesporni favorit tudi s pomočjo rojaka pri emiratih Domna Novaka lovil že četrto zaporedno zmago.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice