Šport > Kolesarstvo
941 ogledov

Svetovni prvak: Imel sem črno piko na tej dirki

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je med svoje zmage dodal še zmago na dirki po Emiliji.

Novi svetovni prvak Tadej Pogačar je prvič nastopil v mavrični majici in takoj posegel po novi zmagi, že 24. v sezoni ter skupno 86. v svoji profesionalni karieri. Tokrat je bil najboljši na dirki po Emiliji, kjer doslej še ni stopil na najvišjo stopničko, dvakrat je osvojil drugo mesto. Lani ga je na vrhu v sprintu ugnal trikratni zmagovalec te preizkušnje Primož Roglič, predlani pa ga je v klanec strl Španec Enric Mas. Leta 2021 dirke zaradi težav z zdravjem ni končal.

"To dirko sem poskušal zmagati že nekaj let. Nikoli mi ni povsem uspelo, saj se je vedno našel kdo, ki je bil boljši od mene. Dvakrat sem bil drugi, enkrat pa je nisem končal. Imel sem črno piko na tej dirki," je v izjavi za Val 202 povedal Pogačar.

"Posebej po svetovnem prvenstvu, ko sem prišel sem v hotel pred dirko, se je ustvaril nov pritisk s to majico. Želel sem pokazati, da sem je vreden. Kar nekaj sezon se vedno pričakuje zmago, ko grem na dirko. Tudi sam sem začel tako dirkati, z mavričasto majico še sploh," je priznal slovenski as.

Tokrat je s samostojno vožnjo nadzoroval tekmece in bil vselej na varni strani, kot je dodal za Val 202: "Raje se peljem sam, sploh ko so taki pogoji, saj lahko greš svojo linijo, lahko delaš svoje napake in jih popraviš. Če kdo pred tabo naredi kakšno napako v tem vremenu, se lahko hitro posloviš od dirke. Danes sem kar užival sam na cesti."

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič je tokrat odstopil, še najmanj pa je za Pogačarjem zaostal Tom Pidcock. Angleški olesar, ki po govoricah zapušča Ineos Grenadiers, je zaostal 1:54 minute, tretji je bil z enakim časom Davide Piganzoli (Polti Kometa).

V ženski konkurenci se je izkazala Urška Žigart, ki je osvojila četrto mesto, za 16 sekund je zaostala za domačo kolesarko Eliso Longo Borghini. Pred Slovenko sta se uvrstili še Francozinji Evita Muzic in Juliette Labous.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice