Šport > Kolesarstvo
358 ogledov

Mohorič v boju za bron, van der Poel do naslova

Mathieu van der Poel Profimedia
Na svetovnem prvenstvu v makadamskem kolesarstvu je sloviti Nizozemec opravičil vlogo glavnega favorita.

Matej Mohorič ni uspel ubraniti naslova svetovnega prvaka v makadamskem kolesarstvu. Tokrat je imel največ moči Mathieu van der Poel, ki se je zadnjega spremljevalca Belgijca Floriana Vermeerscha prepričljivo otresel 13,5 kilometra pred ciljem.

Nizozemec je tako prepričljivo prišel do prvega naslova na makadamskih cestah, novo mavrično majico je dodal k tisti z lanskega SP v cestni preizkušnji, poleg tega pa je bil že šestkrat tudi svetovni prvak v ciklokrosu. 

Minuto in tri sekunde je zaostal Florian Vermeersch, ki je s srebrom ponovil uvrstitev izpred leta dni, ko je zaostal za Mohoričem.

Ta je bil v skupini petih kolesarjev, ki sta ji pobegnila van der Poel in Florian Vermeersch, za bronasto odličje se je boril z Britancem Connorjem Swiftom in tremi Belgijci - Giannijem Vermeerschom, Jasperjem Stuyvenom in Quinten Hermans.

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

Peterica je pred sprintom precej taktizirala, se skoraj zaustavila, saj nihče ni želel na čelu začeti zadnjih metrov. Nazadnje je kot prvi poizkusil prav Mohorič, ki pa ni zdržal. Tekmeci so prehiteli, Slovenec je osvojil sedmo mesto. Do brona je prišel Hermans.

Matevž Govekar, ki je bil v ubežni skupini do pobega omenjene sedmerice, je na koncu zasedel 13. mesto.

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice