Avto > Avto nasveti
130 ogledov

Mladi mladim: Čista nula, čista vest!

prometna nesreča
Tako mladi ambasadorji o vožnji pod vplivom alkohola osveščajo svoje vrstnike

Danes se zaključuje šolsko leto in s tem tudi veliko vsakdanjih skrbi za dijake in ostale mlade. Sledijo počitnice, ki so čas počitka, zabave in veselja. Veselje je nemalokrat povezano s popolnim odklopom, ko mladi med drugim posežejo tudi po alkoholu in drugih prepovedanih substancah. Trenutek veselja se tako lahko kaj kmalu spremeni v trenutek žalosti in nesreče.

Mladi ambasadorji Zavoda Varna pot se bodo v petek in soboto v akciji Čista nula, čista vest podali po različnih prireditvah po Sloveniji in pred počitnicami ter prihajajočim časom veselja nagovarjali, predvsem mlade, da ne vozijo pod vplivom alkohola ter jih informirali o posledicah takšne vožnje.

Poleg prireditev bodo mobilne patrulje obiskale tudi točke, kjer se mladi zbirajo in uživajo alkoholne pijače. S programom Čista nula, čista vest želijo mlade spodbuditi k varni udeležbi v prometu, ozavestiti o posledicah vožnje pod vplivom alkohola in informirati o alternativnih načinih poti domov z zabave (s treznim prijateljem, taksije, avtobusom, starši ipd.).

V zavodu so prepričani, da ravno s preventivno – izobraževalnimi vsebinami lahko preprečimo tisto najhujše. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice