Svet
5946 ogledov

Poglejte neverjeten filmček, ki ga je Trump pokazal Kimu

Donald Trump in Kim Jong-un Epa
Donald Trump je za včerajšnji sestanek s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom pripravil kratek filmček v slogu filmskih napovednikov.

Da bi severnokorejskega vodjo Kim Jong-una prepričal, da "spremeni zgodovino" in "postane junak svojega naroda", si je ameriški predsednik Donald Trump pomagal tudi s kratkim propagandnim filmom v slogu filmskih napovednikov, piše New York Times.

Na svojem iPadu (v primeru, da bi ta zatajil, je imel tudi rezervni plan) je Kim Jong-unu in še osmerici članov severnokorejske delegacije pokazal posnetke, ki nakazujejo, kaj vse bi se lahko zgodilo, v kolikor se Severna Koreja odpove jerskemu oboroževanju. Kot je nakazano v filmu, gre za zgodbo o "dveh moških, dveh vodjih in eni usodi".

Na posnetkih se izpostavlja, da se "danes lahko začne novi svet, v katerem bosta prevladovala prijateljstvo, spoštovanje in dobra volja". Na filmu Kim Jong-un igra glavno vlogo v ključnem trenutku za človeštvo.

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Svet To razkriva dokument, ki sta ga podpisala Trump in Kim

Film se začne s kadri Zemlje iz vesoslja, nadaljuje s kadri svetovnih mest in ljudi, ki v njih živijo. Izpostavljeno je, da je v Južni Koreji in v drugih predelih sveta možnost perspektive, razvoja, medtem ko Severna Koreja živi v izolaciji in temi. "Iz teme se lahko rodi svetloba, svetloba upanja, ki lahko močno sije."

"Mislim, da mu je bil film všeč," je povedal Donald Trump na tiskovni konferenci, na kateri je film novinarjem tudi pokazal. "Mislim, da so bili fascinirani, to, kar so videli, bi lahko postala prihodnost," je še komentiral Trump.

CNN piše, da za filmčkom stoji ameriški Svet za nacionalno varnost, njegov namen je bil v tem, da severnokorejskega voditelja čim bolj učinkovito prepričajo v to, kaj bi lahko jedrska razorožitev pomenila za Severno Korejo.

Filmček je - očitno nepričakovano - naletel na številne kritike. Družbe, ki ga je izdelala, Bela hiša ne razkrije. Nekdanji predstavnik Sveta za nacionalno varnost Ned Price je za CNN komentiral, da so s filmom ZDA postale večja Severna Koreja od Severne Koreje same. Izpostavil je, da je ves podvig povsem amaterski in da deluje kot rezultat nore ideje, ki se je, kot dodaja, očitno rodila v ovalni pisarni.

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Srečanje Svet Rusija: Hudič je v podrobnostih Donald Trump, Kim Jong-un Srečanje Svet Izdala ju je govorica telesa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.