Šport
15 ogledov

V JAR naj bi vedeli za Semenyine težave

Časnik Mail&Guardian se je dokopal do novih podrobnosti o južnoafriški atletinji Žurnal24 main
V atletski zvezi JAR naj bi že pred SP v Berlinu vedeli za težave, ki jih lahko povzroči nastop Caster Semenya v teku na 800 metrov, je poročal časnik Mail&Guardian.

Kot je poročal časnik Mail&Guardian, sta vodja reprezentance Molatelo Malehopo in zdravnik Harold Adams vedela za izide testa spola. Časnik se pri tem sklicuje na elektronsko pošto, do katere se je dokopal in ki sta si jo izmenjala Malehopo in Adams. V njej je zdravnik predlagal dve možnosti, da z zdravniškim mnenjem odpotujejo v Nemčijo ali pa da ne ukrepajo in čakajo, kako se bodo zadeve razvile. Malehopo mu je odgovoril, naj opravi vse potrebne teste, ki jih bo kasneje morda zahtevala tudi IAAF.

Južnoafričani so doslej zanikali, da bi že pred prvenstvom izvedli test spola pri tekmovalki. Mednarodna atletska zveza (IAAF) je takšne teste zahtevala po prvenstvu, ko je do tedaj neznana tekmovalka brez težav zmagala in izboljšala osebni rekord za deset sekund. Na ravnanje zveze je nedavno opozoril tudi trener tekačice Wilfred Daniels, ki je odstopil, kot razlog pa je navedel prav omenjene teste ter skrivalnice, ki se jih glede te teme gredo vodilni v zvezi, za nameček pa naj bi test izvedli pod pretvezo, da gre za dopinško testiranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.