Šport > Kolesarstvo
28131 ogledov

Razkrili okoliščine hudega padca: Našemu kolesarju zastalo srce

Jakob Omrzel
1/4
AdriaMobil Cycling
Takšno je stanje velikega slovenskega kolesarskega upa, ki se je v začetku meseca hudo poškodoval na tekmi v Italiji.

V prvih kilometrih prve etape na pomembni mladinski dirki Giro della Lunigiana je prišlo do hude nesreče. Zelo grdo jo je skupil zmagovalec dirke Pariz - Roubaix v konkurenci mladincev Jakob Omrzel

Iz kluba Adria Mobil Cycling so sporočili, da je Omrzelu po padcu zastalo srce, a mu je na srečo še pred prihodom reševalnih vozil prvo pomoč nudil zdravnik, ki je bil naključno med gledalci. "Ob požrtvovalnosti in strokovnosti zdravniške ekipe v La Spezii ter nadaljnji zdravniški oskrbi v ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru je danes Jakob že doma, med svojimi  najbližjimi. Uspešno okreva in je poln pozitivne energije," so sporočili iz kluba.

"Končno sem spet doma. Malo sem še utrujen, a pričakujem, da se bom že drug teden vrnil v šolske klopi, počasi tudi že na trenažer in kasneje tudi na kolo," je povedal Jakob ob današnjem obisku ekipe na njegovem domu. 

"Iskrice v njegovih očeh so nam dale vedeti, da bo kmalu spet kolesu, da se bo pridružil svojim najboljšim prijateljem, Žaku, Nejcu, Vidu in Aljažu, o katerih bomo zagotovo še veliko slišali. Vsi skupaj mu lahko zaželimo le čim prejšnje okrevanje, veliko sreče in uspešno nadaljevanje izjemne športne kariere!" so še sporočili iz kluba.

Omrzel sodi med največje upe slovenskega kolesarstva. Poleg zmage na mladinski trasi spomenika Pariz - Roubaix v aprilu je tudi državni prvak med mladinci, skozi celotno leto pa je beležil odlične rezultate na dirkah doma in v tujini. Naslednje leto bo kolesaril za CTF Victorious, ki je razvojna ekipa moštva Bahrain Victorious.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Antivaxer 08:57 19.september 2024.

    Preden sem odšel k vojakom, sem moral na zdravniški pregled, kjer so nas pregledali "od glave do pete"! A te mlade športnike pa pred kariero nihče ne pregleda? Enostavno ne razumem, da ima toliko teh mladih ljudi težave s srcem ...prikaži več oziroma kardio vaskularnim sistemom! A je to posledica kakšnih substanc, za katere se še ne ve in bodo čez čas prepovedane?!