Šport > Zimski športi
8564 ogledov

Znana skakalka sporočila veselo novico, izpušča celotno sezono

Pauline Hessler Profimedia
Velike spremembe v življenju nemške skakalke: nov priimek ter nov družinski član na poti.

Potem ko je že julija postalo jasno, da boste med nastopajočimi skakalkami v novi sezoni svetovenga pokala smučarskih skokov neuspešno iskali ime Pauline Hessler, saj je Nemka po poroki s Stefanom Eichhornom postala Pauline Eichhorn, pa je nemška skakalka zdaj sporočila novico, da jo tudi z novim priimkom ne boste našli med nastopajočimi v sezoni 2024/25. S partnerjem namreč pričakujeta svojega prvega otroka.

Nekdanja dvakratna mladinska svetovna prvakinja z ekipne tekme (2015 in 2017) je sicer nazadnje v svetovnem pokalu nastopila na januarski tekmi v Beljaku, preden je predčasno zaključila sezono zaradi hernije medvretenčnega diska. Februarja je nato uspešno prestala operacijo, ki bi morala odpraviti bolečine, medtem ko je spomladi začela z rehabilitacijo, po kateri naj bi se v novi sezoni vrnila na skakalnice.

Po daljši odsotnosti in okrevanju jo je Smučarska zveza Nemčije uvrstila v trening skupino 1A, ki naj bi bila glavna podporna skupina članski reprezentanci. Ko bi nemška skakalka, ki ima v svoji karieri dve uvrstitvi v prvo deseterico, ujela pravo formo, bi ji bila vrata reprezentance široko odprta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DSV_Nordisch (@dsv_nordisch)

26-letna nemška skakalka, udeleženka zadnjih olimpijskih iger (24. mesto s srednje naparave), je veselo novico sporočila preko socilanih omrežij. "1 + 1 = 3. Komaj čakamo, da te spoznamo," je v sredo popoldne razkrila vesel razlog, zakaj bo izpustila prihajajočo sezono.

"Mala veverička (Eichhorn v nemščini pomeni veverica; op. p.) je na poti! Veseli smo za Pauline. Čestitke!" so svoji skakalki že čestitali iz Smučarske zveze Nemčije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice