Šport > Zimski športi
120 ogledov

Skakalci bodo ostali doma, dekleta v močni zasedbi

Rasnov Profimedia
Slovenski smučarski skakalci bodo po odločitvi glavnega trenerja izpustili tekme poletne velike nagrade v Rasnovu.

Slovenski smučarski skakalci bodo konec tega tedna v romunskem Rasnovu, ki bo gostil tekme poletne velike nagrade, med tistimi, ki bodo to prizorišče izpustili. Drugače pa bo v ženski konkurenci, kjer bo Slovenija nastopila v praktično najmočnejši zasedbi, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

V Rasnov bo glavni trener Jurij Tepeš odpeljal šest skakalk na čelu z zmagovalko uvodne tekme letošnje poletne velike nagrade Emo Klinec. Ta je sedaj skupno tretjo v seštevku tekmovanja. Nastopile bodo tudi Nika Prevc, skupno sedmo v seštevku VN, Taja Bodlaj, Ajda Košnjek, Tina Erzar in Jerica Jesenko.

Slednja se je z zmago in drugim mestom izkazala minuli vikend na tekmah alpskega pokala v nemškem Hinterzartnu. Za 19-letno članico Norice Žiri bo to prvi nastop na tekmah poletne velike nagrade, je pa že osvojila točke svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji, ko je zasedla 28. mesto.

Glavni trener slovenske moške reprezentance, Robert Hrgota, se je odločil, da v Romunijo ne bo odpotoval nihče od slovenskih skakalcev, ki pa bodo nato znova nastopili konec meseca na tradicionalnih tekmah poletne velike nagrade v avstrijskem Hinzenbachu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.