Šport > Zimski športi
201 ogledov

Olimpijska prvakinja menja službo: "Se vidimo v naslednji sezoni"

Stepanova Profimedia
Ruska smučarska tekačica je na domiseln način napovedala začasno slovo od tekmovališč.

Ruska smučarska tekačica Veronika Stepanova, olimpijska prvakinja v štafeti na 4 x 5 km v Pekingu (2022), se zaradi rojstva otroka za eno sezono umika iz svetovnega pokala.

"Začasno se selim v novo službo in se pomikam naproti največjemu zlatu v mojem življenju - pripravljam se, da postanem mama," je pred nekaj tedni na Instagramu sporočila elitna tekačica. "Se vidimo na stezah v olimpijski sezoni 2025/2026," je zapisala 23-letnica.

Stepanova | Avtor: Instagram Instagram

Ob tem se seveda poraja vprašanje, kakšni bodo glede na vojno stanje v Ukrajini pogoji za nastop ruskih športnikov na olimpijskih igrah, ki jih bosta čez dve leti gostila Milano in Cortina d'Ampezzo.

Triindvajsetlenica je kot članica ruske tekaške reprezentance osvojila zlato medaljo v štafeti na 4 x 5 km na OI v Pekingu. Ko je švedski novinar Tomás Pettersson izrazil sum, da naj bi si Rusinje pomagale z nedovoljeno mažo za smuči, mu je Stepanova prek družbenih omrežij sporočila: "Thomas ima tako dober vonj, da z velike razdalje zavoha mažo, tudi če je ni. Imam predlog. Zakaj ne zahtevaš, naj mi pregledajo še spodnje perilo, če slučajno skrivam motor?"


dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice