Šport > Nogomet
629 ogledov

Pri sosedih pretreseni: "To so prizori, ki jih ne želimo videti"

Rapid Wien Austria Wien Profimedia
V navijaških izgredih ob robu nogometnega derbija v avstrijski prestolnici je bilo poškodovanih devet ljudi.

Dunajski mestni derbi med nogometaši Rapida in Austrio (2:1) že desetletja velja za tekmo z velikim tveganjem. Tudi v nedeljo ni bilo nič drugače in po tekmi so se navijači obeh ekip spopadli na zelenici. Poškodovanih je bilo devet oseb, med njimi šest policistov, ki so ločili sprti strani.

Že pred fizičnim obračunom naj bi navijači Austrie na tribuno nasprotnih navijačev zalučali pirotehniko, a tovrstne obtožbe prihajajo iz obeh taborov. Šlo naj bi za povabilo, ki ga je nasprotni tabor z veseljem sprejel. Policija pa je po mnenju medijev ukrepala prepozno.

Claus Reitmaier Konec more Šport Po dolgih 616 dneh spet ugledal svoja otroka

"To so prizori, ki si jih ne želimo videti. Škodujejo našemu ugledu in našemu športu," je prepričan trener Rapida Robert Klauss. Ta se boji, da bo njegova ekipa ob osvojene točke, saj je klub zaradi februarskih dogodkov še vedno pogojno kaznovan. Takrat so navijači, tudi v družbi nekaterih nogometašev, peli homofobne pesmi ter vsebino širili na družbenih omrežjih.

Trener Austrie Stephan Helm pa je opozoril, da je sam zelo "pretresen, ker do tovrstnih dogodkov prihaja v Avstriji in nogometne tekme zaradi tega niso več prostor, ki bi ga lahko obiskovale družine".

Rapid Wien Austria Wien | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.