Šport > Moto športi
493 ogledov

Verstappen poglobil spor, poglejte, česa se je domislil tokrat

Verstappen Profimedia
Svetovni prvak je s skopimi odgovori izražal nezadovoljstvo nad kaznijo, ki jo je prejel s strani Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia.)

Trikratni svetovni prvak F1 Max Verstappen (Red Bull) nadaljuje obračunavanje z Mednarodno avtombilistično zvezo (Fia), ki mu je zaradi preklinjanja izrekla sankcije v obliki družbenokoristnih del.

Uporaba kletvic je trenutno zelo pereča tema v elitnem dirkaškem športu, potem ko je predsednik krovne avtomoto zveze Mohammed Ben Sulayem na dirkače apeliral, naj se kot predstavniki tega špora vedejo dostojno.

S svojimi besedmi je meril predsem na Verstappna, ki se nemalokrat zateka k uporabi kletvic tako v komunikaciji z novinarji kot člani svoje garaže. "Ali smo stari pet let?" je šefu Fie v odgovor zabrusil Nizozemec, nato pa v nadaljevanju novinarske konference spet izrekel neprimerno besedo na črko f, zaradi česar so ga doletele sankcije.

Max Verstappen Zaradi obnašanja Šport Boj med Fio in Maxom se nadaljuje, Verstappen prejel kazen Max Verstappen Zavzel stališče Šport Verstappen na bojni nogi s Fio: "Ali smo stari pet let?"

Dikač Red Bulla se je na odločitev Fie odzval z delnim bojkotom novinarskih vprašanj. Šestindvajsetletnik se je sicer pojavil na novinarski konferenci, a je na vprašanja odgovarjal z eno besedo ali stavkom.

Po pritožbah je predstavnikom sedme siile obljubil, da bo bolj zgovoren zunaj konferenčne sobe, kjer Fia nima pristojnosti za kaznovanje.

Verstappen | Avtor: Profimedia Profimedia

Novinar: "Kaj se je spremenilo čez noč, saj je razlika pri dirkalniku očitna?"
Verstappen: "Veliko."
Novinar: "Lako poveš kaj več?"
Verstappen: "Ne, ker lahko dobim kazen."
Novinar: "Ali si samozavesten glede tempa na dirki?"
Verstappen: "Morda."
Novinar: "V kolikšni meri je dirka neznanka glede na težave, ki si jih imel včeraj?"
Verstappen: "Je neznanka."
Novinar: "Nam lahko poveš, kako bo startati ob Landu Norrisu?"
Verstappen: "Bomo izvedeli jutri."
Novinar: "Kaj se bo zgodilo, če boš zaradi svojega vedenja tukaj dobil novo kazen?"
Verstappen: "Nimam komentarja."
Novinar: "Kako dolgo ne boš odgovarjal na vprašanja?"
Verstappen: "Saj odgovorjam. Samo bolj na kratko. Imam težave z glasom."

Norris Verstappen Boj za zaostruje Šport Norris spet ugnal Verstappna, obeta se napet finiš sezone

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.