Šport > Moto športi
59 ogledov

Boj med Fio in Maxom se nadaljuje, Verstappen prejel kazen

Max Verstappen Profimedia
Verstappen bo zaradi preklinjanja opravljal družbenokoristno delo.

Nizozemski dirkač formule 1 Max Verstappen si je zaradi nepazljive izbire besed na novinarski konferenci na VN Singapurja prislužil kazen, poročajo agencije. Tekmovalni komisarji so ga obsodili na javno oz. družbenokoristno delo.

Verstappna so na novinarski konferenci v Singapurju povprašali o dirki v Bakuju, kjer je s številnimi težavami z bolidom na koncu osvojil peto mesto. "Že ko sem začel nastop v kvalifikacijah, sem vedel, da je avto v riti," je dejal 26-letni Nizozemec.

Tekmovalni komisarji so se na izjavo odzvali in ocenili, da morajo športniki v formuli 1 "uporabljati jezik, ki izpolnjuje standarde za vse ciljne skupine in oddaje." Verstappen se je na zaslišanju opravičil, a dodal, da je tovrstna raba jezika na Nizozemskem običajna praksa, "kot se je to od malih nogo naučil, angleščina pa da ni njegov materni jezik".

Max Verstappen | Avtor: Profimedia Profimedia

Komisarji so to dejstvo sicer upoštevali, a opozorili, da so športniki vzorniki in da "morajo biti pazljivi z govorom v svojih javnih nastopih, posebej v primerih, ko niso izpostavljeni posebej velikemu pritisku".

Le nekaj dni pred tem se je javno oglasil tudi predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze sultan Mohamed Ben Sulejman in vodstva tekmovanj pozval, naj zmanjšajo število kletvic, ki se pojavljajo v neposrednih prenosih avtomobilističnih tekmovanj.

In morda so mu tudi zapleti s komisarji vzeli nekaj moči v uvodu dirke v Singapurju, saj je bil Nizozemec s svojim Red Bullom na prvem treningu le 15., najhitrejši je bil njegov tekmec v boju za skupno zmago Lando Norris.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice