Šport > Nogomet
2742 ogledov

Zato ima Cristiano Ronaldo vedno črno lakirane nohte na nogah

Cristiano Ronaldo Instagram/Cristiano
Podobna praksa naj bi bila pogosta tudi med drugimi športniki, še posebej MMA borci in tekači.

Potem ko so številni oboževalci legendarnega nogometaša Cristiana Ronalda na fotografijah na Instagramu opazili, da ima Portugalec ves čas s črnim lakom lakirane nohte na nogah, so mnogi mislili, da gre zgolj za modno muho, a temu ni tako.

Ronaldo je sicer v preteklosti že večkrat objavil fotografije z lakiranimi nohti, najbolj viralna pa je postala tista izpred 18 tednov, ko je objavil sliko po končani vadbi s svojim 13-letnim sinom Cristianom Jr.

Fotografija očeta in sina je že sama po sebi dosegla mnoge sledilce, a se je znašla v središču prave medijske pozornosti šele zatem, ko so sledilci opazili Ronaldove črno obarvane nohte na nogah.

A če so mnogi mislili, da gre zgolja za kakšne čudne Portugalčeve muhe, je bilo nedavno pojasnjeno, da so športniki, med njimi tudi nogometaši, izjemno občutljivi na glivične okužbe okoli nohtov na nogah, potem ko se vsakodnevno ure in ure potijo v športnih copatih.

Ronaldo naj bi si tako lakiral nohte iz razloga, da bi jih zaščitil pred glivicami in bakterijami, potem ko so stopala nogometašev zaradi pogostih udarcev še toliko bolj občutljiva.

Zanimivo je, da Ronaldo sploh ni edini športnik, ki bi si na podoben način ščitil nohte na nogah. Po tem je slovel tudi Mike Tyson, prav tako pa naj bi bila to pogosta praksa tudi med MMA borci in tekači.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Red Hiney
    red 11:53 30.junij 2024.

    Ne, prozoren lak nima dodane vrednosti... :)

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 11:30 30.junij 2024.

    A prozoren lak pa ni O.K ?!

Sorodne novice