Šport > Košarka
17195 ogledov

Noro, kaj je Dončić po porazu z Grčijo napravil za svojega idola

Luka Dončić in Vassilis Spanoulis Twitter
Luka Dončić je po tekmi med Grčijo in Slovenijo podaril svoje podpisane nošene športne copate grškemu selektorju kot darilo za njegovega sina.

Slovenska košarkarska reprezentanca je ostala brez nastopa na letošnjih olimpijskih igrah, potem ko jo je v polfinalu kvalifikacijskega turnirja v Pireju nadigrala domača Grčija, katero vodi legenda evropske košarke, veliki Vassilis Spanoulis.

Grčija je bila najboljša ekipa na turnirju, kar je dokazala tudi v finalu, ko je po Sloveniji premagala še Hrvaško in si povsem zasluženo priigrala olimpijsko vozovnico. Čeprav so si za cilj postavili uvrstitev na olimpijske igre, so se tudi v slovenskem taboru vsi po vrsti v svojih izjavah po tekmi zavedali, da so preprosto izgubili proti dosti boljšemu nasprotniku, do katerega imajo izjemno spoštovanje.

To medsebojno spoštovanje pa je bilo najlepše videno v primeru, ko je veliki Spanoulis po tekmi obiskal slovensko garderobo. Igralec, katerega je Dončić večkrat izpostavil za svojega največjega vzornika, je namreč v slovenski slačilnici obiskal mladega slovenskega zvezdnika ter ga celo prosil, če lahko za svojega sina dobi športne copate, ki jih je na tekmi nosil Dončić.

Slovenski zvezdnik je seveda z velikim veseljem in ponosom podpisal svoje športne copate ter jih izročil človeku, ki je zaslužen, da Luka na svojem hrbtu nosi številko 77. Sprva je namreč v Spanoulisovo čast nosil njegovo priljubljeno sedmico, a ker je bila ta pri Dallas Mavericks že zasedena (Dwight Powell), je Luka preprosto dodal še eno sedmico ter tako ustvaril Dončićevo legendarno 77-ko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Grunf 14:03 10.julij 2024.

    Res noro, dal mu je svoje edine copate. In to podpisane, ne moreš verjeti.

Sorodne novice