Šport > Kolesarstvo
677 ogledov

Šok! Tik pred začetkom dirke slovenski as ostal brez nastopa

Jan Tratnik Profimedia
Jan Tratnik je zaradi bolezni ostal brez dirke po Lombardiji.

Slovenski kolesar Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) zaradi bolezni ne bo nastopil na zadnji pomembni dirki sezone po Lombardiji, je na družbenih omrežjih sporočilo njegovo moštvo. Če ne bo spremembe v koledarju, je 34-letnik iz Idrije tako že odpeljal zadnjo dirko za Nizozemce pred selitvijo k zasedbi Red Bull-BORA-hansgrohe.

Tratnik bi moral biti eden izmed treh Slovencev na startu današnje zadnje od največjih petih enodnevnih klasik v sezoni ob Mateju Mohoriču (Bahrain-Victorious) in prvemu favoritu Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates).

Zaradi bolezni je letošnji zmagovalec belgijske klasike Omloop het Nieuwsblad tako že končal sezono in s tem dvoletno pot pri nizozemski ekipi. Naslednje tri sezone bo Tratnik moštveni kolega svojega zvezdniškega rojaka Primoža Rogliča pri avstrijsko-nemški zasedbi. Štiriintridesetletnik je nazadnje v dresu Visma-Lease a Bika tekmoval 15. septembra na VN Montreala.

Dirka po Lombardiji se bo sicer začela ob 10.40 in po predvidevanjih organizatorjev na nekoliko spremenjeni trasi končala okoli 17. ure. Kolesarje čaka 255 km dolga trasa med Bergamom in Comom, Pogačar pa bo na klasiki odpadajočega jesenskega listja lovil zgodovinsko četrto zaporedno zmago.

Tadej Pogačar Il Lombardia Šport Lahko neverjetni Pogačar danes spiše kolesarsko zgodovino?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice