Šport > Kolesarstvo
182 ogledov

Pogačarja bo pošteno namočilo, Roglič odpovedal nastop

Tadej Pogačar Profimedia
Tri doline Vareseja so morali zaradi izredno težkih vremenskih razmer skrajšati za zadnja kroga.

Prireditelji enodnevne italijanske kolesarske klasike po treh dolinah Vareseja, na trasi od Busto Arsizia do Vareseja, so izvedbo današnje dirke skrajšali za finalna kroga v Vareseju. Razlog za odločitev so izjemno slabe vremenske napovedi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prestavljen je bil tudi start dirke, ki se je po novem začela ob 12.20, že pred tem pa so prireditelji zaradi slabega vremena v Lombardiji skrajšali tudi žensko dirko.

Na startnem seznamu je še vedno tudi slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), kot kandidata za zmago pa se ob svetovnem prvaku omenja tudi Belgijec Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step). Drugi Slovenec Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je nastop že odpovedal.

Pogačar je v soboto prvič slavil v mavričasti majici svetovnega prvaka, do konca sezone pa ga čakata še dve italijanski enodnevni klasiki z vrhuncem v soboto po Lombardiji. Današnja dirka velja prav kot generalka za sobotno preizkušnjo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.