Šport > Kolesarstvo
501 ogledov

Tako izgleda van Aertovo koleno dober mesec po padcu

Wout van Aert Epa
Belgijski kolesar se že pripravlja na naslednjo sezono.

Za belgijskim kolesarskim zvezdnikom Woutom van Aertom je izjemno težko leto, saj jo je grdo skupil že na začetku sezone na dirki skozi Flandrijo. Sedemdeset kilometrov pred ciljem preizkušnje Dwars door Vlaanderen je namreč padel in si pri tem zlomil ključnico ter več reber.  S tem je ostal brez nastopov na spomladanskih klasikah, ki so mu pisane na kožo.

V tekmovalni pogon se je vrnil pred dirko po Franciji, na slednji pa je bil nato daleč od forme, ki jo je kazal v preteklih letih. Prvi uspeh je nato prinesel nastop na olimpijskih igrah, v vožnji na čas je zaostal le za rojakom Remcom Evenepoelom in Italijanom Filippom Ganno ter tako osvojil bronasto odličje. 

Evenepoel Van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

A še boljše pripravljen je prišel na Vuelto. V prvih 15 etapah je tako osvojil tri zmage, bil pa je tudi najboljši kolesar v razvrstitvi za zeleno (najboljši po točkah) in 'pikčasto' (najboljši na gorskih ciljih) majico. Belgijca je nato zaustavila nova poškodba. V 16. etapi je bil v ubežni skupini, ko je na mokrem cestišču padel na enem izmed spustov ter si huje poškodoval koleno. Skušal je nadaljevati, vendar je hitro postalo jasno, da ne bo šlo, zato je sestopil s kolesa. Kasneje so ga odpeljali v reševalnem vozilu. Zanj se je sezona na začetku septembra že končala.

Dober mesec po poškodbi van Aert trenira in se pripravlja na leto 2025, posledice poškodbe pa so na fotografiji, ki jo je objavil na Instagramu, še naprej precej vidne. 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice