Šport > Kolesarstvo
871 ogledov

Glavni strateg Visme z neverjetno idejo, kako v letu 2025 premagati Tadeja

Tadej Pogačar Profimedia
Glavni strateg znotraj kolesarske ekipe Visma-Lease a Bike je navdušil z izjavo, da bo njegova glavna strategija, kako premagati Pogačarja, da bo v prihodnje dosti bolj obiskoval cerkev.

Potem ko je že dve leti sodeloval s kolesarskim moštvom Jumbo-Visma, je nizozemska ekipa (zdaj imenovana Visma-Lease a Bike) pred začetkom letošnje sezone navdušeno sporočila, da bo dosedanji zunanji sodelavec Patrick Broe, ki je imel vlogo svetovalca na področjih, kot so analiza podatkov in strategija, tudi uradno postal član strokovnega štaba kot glavni strateg ekipe.

A naj Broe velja še za tako dobrega stratega, letos preprosto ni našel strategije, kako premagati izjemnega Tadeja Pogačarja, ki je po lanski dominanci Jumbo-Visme letos vrnil udarec ter utrdil svojo ekipo UAE Team Emirates kot nesporno najboljšo ekipo kolesarskega sveta, medtem ko se Visma-Lease a Bike in preostale ekipe lahko borijo le za drobtinice.

Naravnost šokira podatek, da se je Pogačar v celem letu lotil desetih dirk in od tega slavil na kar osmih (Strade Bianche, dirka po Kataloniji, Liege-Bastogne-Liege, dirka po Italiji, dirka po Franciji, VN Montreala, svetovno prvenstvo in dirka po Emiliji), medtem ko je ob tretjem mestu na Milano-San Remu njegov daleč najslabši rezultat sedmo mesto z VN Quebeca.

Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Le na VN Quebeca sta ga s četrtim in petim mestom premagal dva kolesarja Visme-Lease a Bike, sicer pa je nizozemska ekipa na čisto vsaki dirki sezone gledala v hrbet nepremagljivemu Slovencu.

Tako morda niti ne čudi, da je kolesarski strokovnjak Benji Naesen tekom podcasta Lanterne Rouge, katerega vodi skupaj ravno z Broejem, svojega kolega zbodel, da je zagotovo najtežje vprašanje, ki ga čaka na njegovi delovni mizi, kako v letu 2025 premagati Pogačarja.

"Mislim, da bom veliko bolj obiskoval cerkev," je s svojim odgovorom navdušil Broe. "Mislim, da bi to znala biti najboljša rešitev, kar jih imam do zdaj med svojimi opombami v zvezku. To je edina točka notri. Prižgati veliko svečk v katoliški cerkvi. To je najbolje, kar imam," je v šali edino mogočo strategijo, kako premagati Pogačarja, razkril glavni strateg Visme-Lease a Bike.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice