Šport
2 ogledov

"Zmagovita turneja dala samozavest"

Anžetu Kopitarju gre v zadnjem času kot po maslu. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Anže Kopitar je znova zablestel v ligi NHL. Sinoči se je spet veselil zadetka, njegovi LA Kings pa sedme zaporedne zmage. Kralji so le še zmago oddaljeni od klubskega rekorda.

Tokratna njihova žrtev je bilo moštvo New York Rangers, ki je padlo z 2:1. Anže Kopitar je zadel v 17. minuti druge tretjine za 1:0, in sicer z igralcem manj. To je bil Kopijev 24. gol v sezoni. V 12. minuti tretje tretjine pa je Ryan Smith povišal na 2:0. Za Newyorčane je zadetek prispeval Marian Gaborik. Jonathan Quick, vratar Los Angelesa, je zbral 20 obramb. Gre za najdaljši zmagoviti niz kluba od leta 1992, ko je bil prvi zvezdnik Kraljev najboljši hokejist vseh časov Wayne Gretzky. Od izenačitve rekorda Kralje loči le še ena zmaga.

"Po petih zmagah v gosteh smo znova zaigrali doma, zmagovita turneja nam je dala samozavest in vsi se počutimo odlično. To dovolj pove samo zase. Ko smo se vrnili po dvanajstih dnevih na poti, smo vedeli, da nas bodo pričakali navdušeni navijači, kar nas je naredilo še močnejše," je dejal Kopitar. Slovenski hokejski zvezdnik je na 56 tekmah v tej sezoni zbral 57 točk, 24 golov in 33 podaj, enajst točk je zbral le na zadnjih sedmih tekmah.

Liga NHL:

Nashville Predators : Phoenix Coyotes 0:1 *
Boston Bruins : Washington Capitals 1:4
Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 3:0
Atlanta Thrashers : Tampa Bay Lightning 1:2
Montreal Canadiens : Vancouver Canucks 3:2
Dallas Stars : Minnesota Wild 4:2
Colorado Avalanche : Columbus Blue Jackets 5:1
Los Angeles Kings : New York Rangers 2:1
(Anže Kopitar gol za Los Angeles)
San Jose Sharks : Detroit Red Wings 2:4

* po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.