Šport > Nogomet
30 ogledov

Real Madrid od avtopilota do živčne vojne

Kylian Mbappé Lucas Vázquez Real Madrid Alavés Epa Kylian Mbappé in Lucas Vázquez po prvem zadetku Madrida proti Alavésu.
V torek je bil v 7. kolu španske nogometne La Lige aktiven aktualni španski in evropski prvak Real Madrid, gostil je Deportivo Alavés.

Real Madrid je potrdil vlogo favorita proti Alavésu (3:2) in se vodilni Barceloni, sicer z odigrano tekmo več, približal na točko zaostanka.

Domačini so začeli odločno in povedli že v prvi minuti, ko je po preigravanju in podaji Viníciusa Júniorja zabil kapetan Lucas Vázquez. Ob koncu prvega polčasa je po sodelovanju z Judom Bellinghamom prednost povišal Kylian Mbappé.

Madrid je zabil tudi na začetku drugega polčasa, ko je po desni ušel Rodrygo in neubranljivo zadel. Domačini so večino tekme povsem nadzorovali dogajanje, nato pa v končnici popustili in skoraj ostali brez polnega izkupička.

Najprej je v 85. minuti zadel Carlos Benavídez, minuto kasneje pa po zaspani reakciji madridske obrambe še Kike García. A več Baskom ni uspelo in tri točke so ostale v prestolnici.

V sredo dve tekmi v Kataloniji

Na preostalih dveh torkovih srečanjih 7. kola je Sevilla doma v končnici zlomila odpor Valladolida (2:1), Osasuna pa je na Mestalli osvojila točko proti Valencii (0:0). 

Dve tekmi 7. kola sta bili odigrani predhodno. Leganés je doma priznal premoč bilbajskemu Athleticu (0:2), Mallorca je na Balearih ugnala Real Sociedad (1:0).

V sredo bo Girona pričakala Rayo Vallecano, Barcelona pa Getafe. V četrtek bo v središču pozornosti gostovanje Jana Oblaka in njegovega madridskega Atlética v Vigu pri Celti.

La Liga, 7. kolo:

Real Madrid - Deportivo Alavés 3:2 (2:0)
Sevilla - Real Valladolid 2:1 (1:0)
Valencia - Osasuna 0:0 (0:0)
Leganés - Athletic Bilbao 0:2 (0:0)
Real Mallorca - Real Sociedad 1:0 (1:0)

SREDA:
Girona - Rayo Vallecano
Barcelona - Getafe

ČETRTEK:
Espanyol - Villarreal
Las Palmas - Real Betis
Celta Vigo - Atlético Madrid

LESTVICA:
1. Barcelona 18
2. Real Madrid 17 (+1)
3. Athletic Bilbao 13 (+1)
4. Atlético Madrid 12
5. Real Mallorca 11 (+1)
6. Villarreal 11
7. Osasuna 11 (+1)

17. Valencia 5 (+1)
18. Real Valladolid 5 (+1)
19. Getafe 4
20. Las Palmas 2

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice