Šport > Nogomet
1709 ogledov

Blamaža Dinama v Münchnu, Stuttgart namučil Real, derbi Liverpoolu

Bayern München Dinamo Zagreb Epa Dinamo je na Allianz Areni prejel kar devet zadetkov.
Odigrali so prvih šest tekem nogometne Lige prvakov. V akciji so bili velikani Real Madrid, Liverpool, Bayern München, AC Milan, Juventus …

Bayern je z učinkovito predstavo premagal zagrebški Dinamo (9:2) in tretjič v Ligi prvakov zmagal z razliko sedmih golov, pred tem je 2012 ugnal Basel, 2015 pa Šahtjar s 7:0. Bavarsko zasedbo je v vodstvo v 19. minuti popeljal Anglež Harry Kane po natančnem strelu z 11-metrovke, pred odhodom na veliki odmor pa sta zadela še Portugalec Raphael Guerreiro in Francoz Michael Olise.

Zagrebčani so v začetku drugega polčasa znižali na 2:3, potem ko sta zadela Bruno Petković (48.) in Japonec Takuya Ogiwara (49.), nato pa je nemški stroj ponovno začel mleti. Kane je v nadaljevanju dosegel še tri gole (58., 73. in 78./11 m), v 61. minuti je drugi zadetek na tekmi zabil še Olise, nato pa sta se med strelce vpisala še Leroy Sané (85.) in Leon Goretzka (90.+2).

Težko delo za Madrid

Kylian Mbappé Real Madrid VfB Stuttgart | Avtor: Epa Epa

Petnajstkratni zmagovalci Lige prvakov in nekdanjega pokala državnih prvakov iz španske prestolnice - nogometaši madridskega Reala, so se morali pošteno potruditi, da so zlomili odpor tekmecev iz Stuttgarta (3:1).

Nemško mrežo je prvi zatresel francoski zvezdnik Kylian Mbappé (46.), na 1:1 pa je izenačil nemški reprezentant Deniz Undav (68.). Mir v špansko hišo sta v zadnjem delu tekme prinesla nemški branilec Antonio Rudiger (83.) in Brazilec Endrick (90.+6).

Preobrat na San Siru

AC Milan Liverpool | Avtor: Epa Epa

Na stadionu San Siro je Liverpool ugnal AC Milan (1:3). Gostitelji so povedli že v tretji minuti po golu Američana Christiana Pulisica, nato pa so na igrišču zagospodarili nogometaši iz mest Beatlov.

V 20. minuti je izenačil Francoz Ibrahima Konaté, za 2:1 je zadel Nizozemec Virgil van Dijk (41.), končni izid pa je v drugi polovici tekme postavil Madžar Dominik Szoboszlai (67.).

Juventus zanesljiv

Juventus je v Torinu zanesljivo premagal PSV iz Eindhovna (3:1). Za staro damo je prvi gol dosegel Kenan Yıldız (21.) ter z 19 leti in 136 dnevi postal najmlajši strelec Juventusa na tekmah Lige prvakov. Dosedanji "rekorder" je bil ikona torinskega kluba Alessandro del Piero, ki je 1995 dosegel gol proti Borussii iz Dortmunda, ko je bil star 20 let in 308 dni. Poleg Yıldıza sta zadela še Weston McKennie (27.) in Nicolás González (52.), končni izid pa je v izdihljajih tekme postavil Ismael Saibari (90.+3).

Aston Villa je bila dominantna v Bernu, za zanesljivo zmago proti Young Boys (0:3) so zadeli Youri Tielemans (27.), Jacob Ramsey (38.) in Amadou Onana (86.). 

Sporting je bil na domačem stadionu José Alvalade boljši od Lilla (2:0). Gostitelje je v vodstvo popeljal Šved Viktor Gyokeres (38.), na 2:0 pa je povišal Belgijec Zeno Debast (65.). Francoska ekipa je od 40. minute imela igralca manj, potem ko je Anglež Angel Gomes prejel drugi rumeni karton.

V prenovljeni Ligi prvakov nastopa 36 klubov. Najboljših osem ekip se bo po osmih odigranih krogih prebilo v osmino finala, ekipe med 9. in 24. mestom pa bodo igrale tekme za razigravanje za osmino finala. Zasedbe od 25. mesta bodo končale nastope.

Liga prvakov, 1. kolo:

Juventus - PSV Eindhoven 3:1 (2:0)
Young Boys - Aston Villa 0:3 (0:2)
AC Milan - Liverpool 1:3 (1:2)
Bayern München - Dinamo Zagreb 9:2 (3:0)
Real Madrid - Stuttgart 3:1 (0:0)
Sporting Lizbona - Lille 2:0 (1:0)

SREDA:
Bologna - Šahtar Doneck
Sparta Praga - Salzburg
Glasgow Celtic - Slovan Bratislava
Club Brugge - Borussia Dortmund
Manchester City - Inter
Paris SG - Girona

ČETRTEK:
Crvena zvezda - Benfica
Feyenoord - Bayer Leverkusen
Atalanta - Arsenal
Atlético Madrid - RB Leipzig
Brest - Sturm Gradec
AS Monaco - Barcelona

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice