Šport
2 ogledov

Železarji dali šest, zmaji dobili pet

Jeseniški navijači so se razveselili šestih zadetkov v gostujoči mreži. (Foto: N Žurnal24 main
Petkov večer je prinesel zadnje, 54. kolo lige Ebel. Po zaslugi zmage nad Dunajčani so se Jesenice zavihtele na deveto mesto, Olimpija pa je drugo sezono zapored zadnja.

Hokejisti Jesenic so tekmo začeli odločno, že po prvem sodniškem metu so pokazali veliko motiva. Vajeti so vzeli v svoje roke, narekovali visok ritem in le vprašanje je bilo, kdaj jim bo uspelo odlično igro spremeniti v zadetek. To se je zgodilo v 12. minuti, ko je plošček v obrambni tretjini gostov dobil Gašpr Sušanj, lepo prodrl po desni strani in ob bližnji vratnici matiral Rudolfa Hummla. Gostje so odgovorili v pičli minuti, manjšo nezbranost v domači obrambi je izkoristil Dan Bjornlie in tekma je bila spet odprta.

Druga tretjina je bila povsem jeseniška, saj so domači zaigrali še bolj odločno in napadalno, plod bliskovitih akcij, hitrega drsanja in izredno disciplinirane igre pa so bili štirje zadetki v mreži gostov, ki jim ni pomagal niti polminutni odmor po tretjem zadetku domačih.

Lestvica:

1. Graz 99ers 77
2. R. B. Salzburg 71
3. Vienna Capitals 70
4. B. W. Linz 69
5. VSV Beljak 60
6. Sapa Fehervar 57
7. KAC Celovec 57
8. Medveščak Zagreb 57
9. A. Jesenice 39
10. T. Olimpija 37

Navkljub visokemu vodstvu tekma še ni bila odločena, gostje so v zadnjem delu že po dobri minuti imeli igro z igralcem več, a je jeseniška obramba na čelu z vratarjem Dovom Grumet-Morrisom vse napade uspešno odbila. Sledili sta še dve izključitvi na domači strani, a tudi to ni pomagalo Dunaju, da bi resneje ogrozil domača vrata. Domači so tekmo povsem mirno pripeljali do konca, zadel je še Žiga Jeglič, za nameček pa je Grumet-Morris ubranil še kazenski strel Francisu Lemieuxu.

Sezono 2009/10 bodo v taboru zeleno-belih hitro pozabili. Predvsem zaradi drugega zaporednega zadnjega, desetega mesta v tekmovanju. V celovški sejemski dvorani, kjer so bili pred dvema letoma ekspresno uspešni v končnici, so Ljubljančani tokrat zdržali le v prvi tretjini. Strelsko niso bili razpoloženi, domači pa so mrežo Matije Pintariča začeli rešetati v drugi tretjini. Manuel Geier, Markus Pirmann in Christoph Brandner so poskrbeli za zanesljivo vodstvo po 40 minutah, v zadnjem delu pa so celovški Zmaji ljubljanskim v mrežo spravili še dva ploščka.

Liga Ebel, 54., zadnje kolo:

KAC Celovec : Tilia Olimpija        5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Geiger (26), Pirman (34), Brandner (35), Brandner (41), Hundertpfund (58)

Acroni Jesenice
: Vienna Capitals   6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Sušanj (12), Tičar (24), Elik (31), Sabolič (33), Tičar (34), Jeglič (56); Bjornlie (13)

VSV Beljak
: Black Wings Linz       4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Graz 99ers : Red Bull Salzburg      7:0 (1:0, 3:0, 3:0)
Medveščak : Sapa Fehervar           4:3 (0:1, 3:1, 1:0; 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.