Šport
0 ogledov

Washington drvi k rekordu

Alex Ovečkin in soigralci imajo za sabo že 13 zaporednih zmag. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti v NHL so imeli na petkovih tekmah polovico manj dela kot njihovi kolegi v NBA. Odigrali so pet tekem, najbolj tesno je bilo v Chicagu, kjer je Phoenix z 2:1 slavil po kazenskih strelih.

Hokejisti vodilnega moštva lige Washingtona nezadržno drvijo k novemu rekordu po številu zaporednih zmag. Po sinočnjem uspehu s 5:2 proti Atlanti so pri številki 13, boljši so bili le hokejisti Pittsburgha s 17 zaporednimi zmagami iz sezone 1992/93. Naslednji tekmec Washingtona pa bodo prav Pingvini. Z Atlanto je Aleksander Ovečkin dosegel 39. letošnji gol, v polno pa so zadeli še Nicklas Backström, Aleksander Semin, Jason Chimera in Mike Green.

Phoenix je prvič po treh letih spet zmagal na šestih zaporednih tekmah. Veliko zaslug za uspeh v Chicagu ima vratar Jason LaBarbera z 28 obrambami v rednem delu in podaljšku in dvema ubranjenima poskusoma domačih pri kazenskih strelih. Uspešnejša sta bila Robert Lang in Adrian Aucoin, ki sta Kojotom zagotovila zmago. V rednem delu je domače v vodstvo popeljal Colin Fraser, izenačil je Radim Vrbata.

Atlanta je prvič igrala brez Ilije Kovalčuka, ki so ga v četrtek poslali v New Jersey v zameno za Johnnyja Oduyo, Niclasa Bergforsa, Patrica Cormierja in izbor v prvem krogu nabora. Kovalčuk je v dresu novih delodajalcev že zaigral proti Torontu in se veselil tesne zmage s 4:3, prispeval je tudi dve podaji.

Liga NHL:

New Jersey Devils : Toronto Maple Leafs     4:3
Washington Capitals : Atlanta Thrashers     5:2
Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes        3:4
Florida Panthers : Calgary Flames           1:2
Chicago Blackhawks : Phoenix Coyotes  1:2*

* po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.