Šport
9 ogledov

Visoka zmaga Kopitarjevih

Anže Kopitar je k zmagi prispeval eno podajo. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Dvorana Staples Center v Los Angelesu je bila prizorišče sijajne zmage moštva Kings v ligi NHL. Kalifornijski tekmeci Racmani so bili prešibek tekmec za dobro razpoložene Kralje, ko so jih strli s 4:0.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se ni vpisal med strelce, zato pa je točko iztržil s podajo. Navijače Kraljev je Slovak Michal Handzuš na noge spravil v 18. minuti prve tretjine z golom za vodstvo domačih, nato pa je sledila sijajna druga tretjina, ko so Kralji zasenčili Racmane in trikrat zatresli mrežo Anaheima.

Najprej je zadel Scott Parse, nato sta bila uspešna še kapetan moštva Dustin Brown s svojim stotim golom v karieri NHL ter Wayne Simmonds, pri njegovem zadetku je podal Kopitar. Tudi pogled na statistiko strelov na gol kaže na prednost domačih, ki so goste "nadstreljali" s 27:22. Niz petih zmag so Racmani tako končali prav v Los Angelesu. Največ zaslug za zmago Kraljev gre vratarju Jonathanu Quicku, ki je z 22 obrambami petič v karieri ostal nepremagan.

Podaljšek je odločal o zmagovalcu dvoboja Atlanta Thrashers : Buffalo Sabres, odločilni gol je za zmago Buffala prispeval Derek Roy (2:1). Izkazal se je čuvaj mreže moštva St. Louis Blues Chris Mason, ki je na tekmi proti Minnesota Wild ustavil 19 strelov gostov za zmago z 1:0. Mason je 19. v karieri ostal nepremagan.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 4:0
Anže Kopitar prispeval podajo za zmago LA Kings
San Jose Sharks : Boston Bruins 1:2*
Toronto Maple Leafs : Philadelphia Flyers 4:0
New York Rangers : Ottawa Senators 0:2
Atlanta Thrashers : Buffalo Sabres 1:2**
Montreal Canadiens : Dallas Stars 5:3
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 2:3
Detroit Red Wings : Carolina Hurricanes 3:1
St. Louis Blues : Minnesota Wild 1:0
Chicago Blackhawks : Columbus Blue Jackets 3:0
Phoenix Coyotes : New Jersey Devils 4:3
Edmonton Oilers : Pittsburgh Penguins 2:3

* po kazenskih strelih
** po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.