Šport
15 ogledov

Venus: "Polono poznam le po imenu"

Hercogova bo v Marbelli igrala le še med posameznicami. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Mariborčanka Polona Hercog se je na teniškem turnirju WTA v mehiškem Acapulcu (162.00 evrov nagradnega sklada) uvrstila v finale, kjer jo čaka ameriška zvezdnica Venus Williams.

V polfinalu dvojic je Polona Hercog skupaj s Čehinjo Barboro Zahlavovo Štrycovo premagala Čehinji Vladimiro Uhlirovo in Renato Voracovo s 6:2 in 6:4 ter bo v finalu igrala proti Italijankama Saro Erani in Roberto Vinci. Hercogova, osma nosilka, bo v finalu posameznic igrala z Američanko Venus Williams, prvo nosilko in peto igralko sveta, ki je po hudem boju ugnala Romunko Edino Gallovits s 6:4, 2:6 in 6:2. Williamsova je nekdanja prva igralka sveta in je doslej osvojila kar 42 turnirjev WTA, največ med aktivnimi tenisačicami. "Nikoli je še nisem videla igrati, poznam jo le po imenu. Gotovo pa vsaka, ki tu igra proti meni, da vse od sebe. Kar zadeva mojo igro, napredujem in se vedno bolje prilagajam podlagi. V nedeljo pričakujem vrhunec forme," je povedala Venus.

Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo in svojo prvo uvrstitvijo v finale turnirjev WTA.
Polona Hercog

Hercogova, kot najvišje uvrščena Slovenka je na lestvici WTA na 60. mestu, je po 35 minutah gladko dobila prvi niz proti Carli Suarez Navarro. Devetnajstletna Mariborčanka, dvajset centimetrov višja od svoje polfinalne tekmice, je imela nato več dela v drugem nizu. Španka je povedla s 5:3, vendar je Hercogovi uspelo prebroditi težave sredi tega dela igre in nato v zaključku dvoboj pripeljati do zmage in svojega največjega uspeha na turnirjih WTA. To je pospremila z veselim vzklikom, ko je žogico poslala med publiko.

"Vsako tekmo na turnirju sem igrala bolje. Na ogrevanju sem se zelo dobro počutila in na igrišče odšla zelo samozavestno. Prepričana sem bila tudi, da moram igrati bolj agresivno od tekmice. Tako sem potem tudi igrala. Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo in svojo prvo uvrstitvijo v finale turnirjev WTA," se je smejalo Hercogovi.

WTA, Acapulco, polfinale (posameznice):

Polona Hercog (Slo/8) : Carla Suarez Navarro (Špa/5) 6:3, 7:5
Venus Williams (ZDA/1)
: Edino Gallovits (Rom) 6:4, 2:6, 6:2

WTA, Acapulco, polfinale (dvojice):
Polona Hercog /Barbora Zahlavova Štrycova (Slo/Češ) : Vladimira Uhlirova/Renata Voracova (Češ) 6:2, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.