Šport
0 ogledov

Tina: "Imam občutek gotovosti"

1/7
Žurnal24 main
Tina Maze je v Lienzu s šestega mesta po prvi vožnji napredovala na četrto mesto, kar je njena najboljša slalomska uvrstitev v karieri. Zmagala je povratnica po poškodbi Marlies Schild.

"Uvrstitev med deseterico je zdaj zagotovo cilj, ki ga lahko dosežemo. Zakaj nam to ne bi uspelo že tu – v Lienzu?" se je pred startom torkovega slaloma vprašal trener Tine Maze Andrea Massi. In Tini je več kot uspelo! Po prvi vožnji je bila šesta, v finalu pa je napredovala na končno četrto mesto. S tem je izboljšala svojo najboljšo slalomsko uvrstitev (prej 12. mesto). Mnogo slabše pa je nastopila Maruša Ferk, ki je daleč od lanske forme in tako ni ujela finala. Ana Drev je s startno številko 73, tako kot mnoge pred njo, odstopila. 

Vedela sem, da sem lahko konkurenčna najboljšim, vendar občutka gotovosti ni bilo, zdaj pa ga imam.
Tina Maze
"Že na začetku sezone se je videlo, da sem dobra v slalomu, da smo dobro delali. Vesela sem, da se to stopnjuje in da napredujem. Smučam dobro in veliko mi pomeni, da lahko kontroliram smuči. Pomembno je tudi to, da imam progo v glavi in jo presmučam tako, kot sem predvidevala. To mi daje gotovost in je super občutek. Delala sem, da bi prišla do take ravni v slalomu. Nadaljevala bom tako. Vedela sem, da sem lahko konkurenčna najboljšim, vendar občutka gotovosti ni bilo, zdaj pa ga imam ... Tekmovala bom po svojih močeh še naprej in potem bomo videli, kakšen bo razplet v skupnem seštevku pokala," je dejala Mazejeva, ki je stopničke za zmagovalke zgrešila za 15 stotink.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



"Rezultat je izjemen. Za tako tekmo, ko je slalom potekal eno minuto, je Mazejeva dosegla super rezultat. Le malo je manjkalo, da bi osvojila stopničke. Po izgubljeni zmagi v ponedeljek se je psihično izjemno vrnila in se borila ter dosegla zelo dober izid," je bil vesel tudi Massi, vodja ekipe Mazejeve.

V finalu je prednost s prve vožnje ubranila povratnica po poškodbi Avstrijka Marlies Schield. Zmagala je s skoraj dvema sekundama prednosti pred Francozinjo Sandrine Aubert. Na zmagovalni oder se je povzpela še Avstrijka Kathrin Zettel. Najboljša slalomistka sezone Nemka Maria Riesch je bila šele 14. Smučala je tudi vodilna v skupnem seštevku Američanka Lindsey Vonn. Ta je na ponedeljkovem veleslalomu grdo padla, a nima zlomljene roke, kot so sprva mislili. Bila je 18.

Lienz, slalom, končni vrstni red:

1. M. Schild (Avt) 1:57,65
2. S. Aubert (Fra) +1,83
3. K. Zettel (Avt) +2,19
4. T. Maze (Slo) +2,34
5. S. Schelper (ZDA) +2,78
6. A. Jelušić (Hrv) +3,08
6. Š. Zahrobska (Češ) +3,08 
8. C. Geiger (Nem) +3,09
Izven finala: M. Ferk (43)

Odstop: A. Drev (Slo)

Skupni seštevek:

1. L. Vonn (ZDA) 594 točk
2. M. Riesch (Nem) 549
3. K. Zettel (Avt) 489
4. T. Maze (Slo) 360

Slalomski seštevek:

1. M. Riesch (Nem) 243
2. M. Schild (Avt) 220
3. S. Aubert (Fra) 216
8. T. Maze (Slo) 109

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.