Šport
588 ogledov

Olimpijski prvak dobil porcijo, a puške v koruzo še ne bo vrgel

Daniel Dubois vs. Anthony Joshua, Wembley, 21. september 2024 Profimedia
Britanski boksar Anthony Joshua po težkem porazu proti rojaku Danielu Duboisu na Wembleyju v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici IBF vztraja, da se njegova kariera "še zdaleč ni končala", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Daniel Dubois je Joshuo spravil na tla z nokavtom v peti rundi spektakla pred 96.000 ljubitelji boksa ter mu prizadejal četrti, najtežji poraz v karieri.

Po uničujočem porazu so mnogi Joshuo takoj pošiljali v pokoj. Nekdanji britanski olimpijski prvak je v ponedeljek na omrežju X objavil videoposnetek, v katerem pravi, da se njegova pot v boksu še ni končala. Napoveduje morebitni povratni dvoboj z Duboisom in še en vsebritanski spopad s Tysonom Furyjem.

Joshua je dejal, da je odločen, da bo iz poraza potegnil pozitivne stvari in da še ni končal kariere, v kateri je odigral 32 dvobojev, doživel pa štiri poraze.

"Kakšen vrtiljak je to bil, a veste, v čem je težava? Še zdaleč tega mojega potovanja ni konec," je dejal.

"Uspelo nam je enkrat, uspelo nam je dvakrat, narediti tretjič ni bilo lahko ..., a verjamem, da je nekaj, kar lahko dosežem. Gre za prave korake naprej, trdo delo, izboljšave, ki prihajajo iz srca."

"Minil je le en dan, a vem, ko se usedem nazaj, vem, da imam veliko srca, hvala za vašo podporo, hvala, da ste na tem potovanju z menoj. Zategnite varnostne pasove, ker globoko v srcu vem, da imam v tej igri še marsikaj," je zapisal 34-letni Joshua, amaterski olimpijski prvak iz Londona leta 2012.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.