Šport
23 ogledov

Snežni test pred Monte Carlom

Andrej Jereb med testiranjem (Foto: Uroš Modlic)
1/2
Žurnal24 main
Andrej Jereb se bo znova udeležil prestižnega relija Monte Carlo, ki bo potekal od 19. do 23. januarja. Nosil bo startno številko 23, pred odhodom pa je opravil zanimivo testiranje, ki si ga lahko ogledate v videu.

Reli Monte Carlo bo tudi letos slonel na generaciji dirkalnikov razreda S2000, v katerih bodo nastopili vsi favoriti. Poleg aktualnega prvaka medcelinske serije IRC Krisa Meeka bosta v konkurenci tudi svetovni podprvak Mikko Hirvonen in lanski zmagovalec monaške rulete, nekdanji mladinski svetovni prvak Sebastien Ogier. Andrej Jereb, ki bo Monte Carlu sodeloval tretjič, bo nosil startno številko 23.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Konkurenca bo tudi letos izjemno močna, zato sem še toliko bolj vesel, da se bom lahko udeležil tega relija. Po lanskem odstopu si najbolj želim videti cilj, toda po duši sem športnik in zato bi se rad v tej konkurenci kar najbolje predstavil. Upam, da bom vozil tekoče in brez napak, kar je na tako nepredvidljivem reliju najpomembneje," je pred odhodom na reli Monte Carlo, ki se bo začel v francoskem Valencu, povedal Jereb.

Skupaj s sovoznikom Miranom Kacinom sta opravila test svojega dirkalnika razreda S2000. V Sloveniji so ju pričakale razmere, ki so bile identične tistim, ki jih je mogoče pričakovati na letošnji monaški ruleti. "Ker eno leto nisem sedel v dirkalniku, je bilo testiranje nadvse dobrodošlo. Na roko so nam šli tudi pogoji, preizkusili smo lahko tudi vožnjo v temi," je še povedal Jereb, ki se bo v Francijo odpravil v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.