Šport
8 ogledov

Ovečkin pokleknil pred Crosbyjem

1/16
Žurnal24 main
V četrtfinalnem derbiju olimpijskega turnirja med Kanado in Rusijo so visoko s 7:3 slavili domačini. V polfinale so se povzpele še Finska, ZDA in Slovaška, ki je s 4:3 premagala Švedsko.

Prireditelji olimpijskih iger Kanadčani so se zanesljivo uvrstili v polfinale hokejskega turnirja. Kanadčani so v Vancouvru v četrtfinalu zanesljivo s 7:3 (4:1, 3:2, 0:0) premagali Rusijo. Ruski zvezdnik Aleks Ovečkin je bil po srečanju razumljivo nataknjen. Na vprašanje novinarja je zabrusil: "Kaj mislite? Seveda sem razočaran! Mislim, da v prvih petih minutah nismo bili pripravljeni na tekmo. Ko smo se zbudili, pa je bilo že prepozno." Zvezdnika Washingtona so Kanadčani dobro ustavili – njegov izkupiček je bil le en strel na nasprotna vrata, nič golov in nič podaj.

Na seznamu strelcev ni bilo niti Sidneyja Crosbyja, a je bil ta dejavnejši kot njegov ruski megazvezdniški ruski kolega. Po tekmi se ni utapljal v zadovoljstvu nad "zmago" v internem dvoboju z Ovečkinom in podobno kot kanadski selektor Mike Babcock dejal, da je najpomembnejša zmaga. "Naj gledalci odločijo, kakšen dvoboj sva imela. Zmagali smo mi," je bil jedrnat Crosby.

Polfinale

Petek, 26. 2. 2010:
21.00
ZDA – Finska

Sobota, 27. 2. 2010:
3.30

Slovaška – Kanada

Težko pričakovan dvoboj, ki so ga nekateri poimenovali kar finale pred finalom, so presenetljivo gladko dobili Kanadčani. Ti so pokazali povsem drugačno igro kot v predtekmovanju proti ZDA in zmagovalca praktično odločili že v prvi tretjini. V drugi so tekmecem nasuli še tri gole, Rusom pa ni pomagala niti menjava vratarjev, Jevgenija Nabokova je pri izidu 1:6 zamenjal Ilija Brizgalov. Za Kanadčane so zadetke dosegli Corey Perry dva ter Ryan Getzlaf, Dan Boyle, Rick Nash, Brenden Morrow in Shea Webber, za Ruse pa Dmitrij Kalinin, Maksim Afinogenov in Sergej Gončar.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Hokejska reprezentanca Finske je prav tako polfinalist olimpijskega turnirja v Vancouvru. V četrtfinalu so Finci ugnali Češko z 2:0 (0:0, 0:0, 2:0). Njihovi tekmeci v polfinalu bodo Američani, ki so v četrtfinalni tekmi z 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) premagali Švico.

 

Američane je v polfinale popeljal Zach Parise, ki je dosegel oba zadetka, prvega v 43. minuti, drugega pa tik pred koncem, ko so Švicarji iz vrat že potegnili vratarja. Američani se bodo v petkovem polfinalu pomerili z zmagovalcem dvoboja Finska : Češka. V zadnjem četrtfinalnem dvoboju olimpijskega turnirja v hokeju na ledu v Vancouvru je Slovaška premagala Švedsko s 4:3 (0:2, 3:2, 1:1). Strelci so bili Marian Gaborik (28), Andrej Sekera (29), Pavol Demitra (40) in Tomas Kopecky (50) za Slovake ter Patric Hoernqvist (34), Henrik Zetterberg (35) in Daniel Alfredsson (50) za Švede.

Hokej na ledu, četrtfinale:

ZDA : Švica 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Kanada : Rusija 7:3 (4:1, 3:2, 0:0)
Finska : Češka 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Slovaška : Švedska 4:3 (0:0, 3:2, 1:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.