Šport
1 ogledov

Osvojili smo zlata vredno točko

Uroš Zorman (desno) meni, da bo točka proti Nemcem v drugem delu prišla še zelo Žurnal24 main
Preberite, kaj so po koncu srečanja med Slovenijo in Nemčijo (34:34) v drugem kolu evropskega prvenstva v Avstriji povedali glavni akterji dogajanja na igrišču.

Zvonimir Serdarušić, selektor Slovenije: "Moji fantje so v prvem polčasu igrali odlično, presenečen sem bil nad njihovo predstavo v obrambi in napadu. V nadaljevanju niso zdržali tega ritma, malce tudi zaradi tega, ker smo imeli v pripravljalnem obdobju za evropsko prvenstvo enostavno premalo časa za še bolj temeljito vadbo."

Uroš Zorman, igralec Slovenije: "Prisotnega je nekaj razočaranja, ker nismo zmagali proti veliki ekipi, kot je Nemčija. Po drugi strani bi lahko tudi izgubili, saj je imela Nemčija v zadnji minuti napad za vodstvo. Kljub vsemu smo dosegli točko, vredno zlata. Mnogi so nas odpisali, mi se nismo dali. Morda nam bo ta točka v drugem krogu prišla še zelo prav."

David Špiler, igralec Slovenije: "Če bi nam pred začetkom tekme z Nemčijo ponudili neodločen izid, potem bi ga gotovo sprejeli z odprtimi rokami, zdaj pa vidimo, da smo točko enostavno izgubili. V prelomnih trenutkih dvoboja nam je zmanjkalo zbranosti, kar so Nemci s pridom izkoristili in nam odščipnili točko."

Miha Žvižej, igralec Slovenije: "Z osvojeno točko smo lahko zadovoljni, ne glede na to, da smo v drugem polčasu zapravili ogromno prednost. Nemčija je zelo kakovostna ekipa, ki se ni predala do konca obračuna, proti Poljski pa bomo znova igrali na zmago."

Oliver Roggisch, igralec Nemčije: "V obračunu proti Sloveniji smo prikazali dva različna obraza. V drugem polčasu smo igrali veliko bolje, ekipa pa je s tem, ko je nadoknadila tako visoko razliko, dokazala, da ima visoko moralo."

Johannes Bitter, vratar Nemčije: "Na Dirki po Franciji obstaja majica za najbolj borbenega kolesarja. Danes bi si jo zagotovo zaslužili mi."

Heiner Brand, selektor Nemčije: "Rad bi pohvalil igralce za bojevitost. Na začetku so nas pestile izgubljene žoge. Takoj ko smo bolje začeli igrati v obrambi, se je začel preobrat."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.