Šport
0 ogledov

Osem avtobusov Tininih navijačev

Žurnal24 main
Eden najvidnejših športnih dogodkov v Sloveniji Zlata lisica se bliskovito približuje. Organizatorji so pripravili dobre pogoje za tekmo, kjer bo nastopilo osem slovenskih tekmovalk.

Za zlato lisico se bo borilo 133 tekmovalk, med njimi bo najverjetneje osem Slovenk, ki so prijavljene, vendar pa je njihov dokončen nastop odvisen od odločitve posameznih trenerjev. Jasno je, da bo v Mariboru prav gotovo nastopala najboljša slovenska predstavnica minulih sezon Tina Maze, ki jo bo s Koroške prišlo podpirat vsaj osem navijaških avtobusov, vključno z njeno navijaško skupino. Poleg Mazejeve bodo pod Pohorjem nastopile še Ana Drev, Maruša Ferk, Sara Globočnik, Katja Jazbec, Ilka Štuhec, Katarina Lavtar in Ula Hafner.

Vsi smo nasmejani, tudi predstavniki FIS so bili izredno dobre volje, saj nam je uspelo na progi zagotoviti dobre pogoje. Tudi vsi spremljevalni objekti so nared, kot novost uvajamo letos po daljšem času tudi Lisičkin šotor, ki bo namenjen vsem obiskovalcem in bo odprte narave.
Srečko Vilar
"Uradni trening bo najverjetneje v petek ob 10. uri, vendar če bo FIS oziroma njena tekmovalna žirija mnenja, da je bolje, če treninga ne bi izvedli, potem tega ne bomo izvedli za vsako ceno. Proga je sicer dobro pripravljena, ravno danes zaključujemo s postavljanjem zaščitnih ograj, trudimo se, da bi bila za turistično smučanje proga prevozna vsaj do trikotne jase. Tekmovanje bi lahko izvedli tudi v primeru megle, saj imamo reflektorje, odpadlo pa bi lahko v res izjemnih ekstremnih razmerah," je povedal vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora, je še enkrat poudaril, da je sobotna tekma v Mariboru zaradi preizkušnje v Wengnu zaradi televizijskih pravic nekoliko zamaknjena, tako da bo prva vožnja veleslaloma na sporedu ob 11. uri, druga pa ob 14. uri. Nedeljski slalom bo prvo vožnjo gostil ob 9.15, drugo pa ob 12.15.

Proračun tekmovanja je tako kot v zadnjih štirih letih 1.200.000 evrov, sredstva pa prireditelji zagotavljajo z izvajanjem mednarodnih pogodb in z lastnim marketingom. Tudi cene vstopnic se zadnja štiri leta niso spreminjale, štiri evre bodo za ogled odšteli odrasli, dva evra pa otroci in mladina. Prireditelji računajo, da naj bi jim tekmovanje navrglo nekaj 100.000 evrov dobička. Tekmovanje naj bi pokrivalo približno 300 domačih in tujih novinarjev, tri televizijske postaje (RTV SLO, ORF in ZDF) pa so se odločile, da bodo imele ob tekmovališču tudi lasten studio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.