Šport
3 ogledov

Ogenj prispel v Whistler

Nekdanji smukač Steve Podborski je takole zavijugal z olimpijsko baklo. (Foto: R
1/8
Žurnal24 main
Bakla z olimpijskim ognjem je teden dni pred začetkom zimskih OI v Vancouvru prispela na prvo prizorišče. Ogenj so na poti v Vancouver lahko pozdravili v Whistlerju, kjer bo večina tekmovanj v smučanju.

Plamenica z olimpijskim ognjem bo prav danes na poti stoti dan, sinoči, ko je bil za nosilci bakle 99. dan poti, pa so ogenj prinesli v Whistler. Med nosilci bakle so bili tudi znani nekdanji kanadski športniki. Med njimi smukač Steve Podborski, ki je leta 1980 na OI v ZDA osvojil bronasto medaljo, ter smučarka prostega sloga Julia Murray, hčerka še enega člana znamenite kanadske smučarske ekipe "Crazy Canucks" Dava Murrayja.

"Po sedmih letih trdega dela smo zdaj pripravljeni," je ob sprejemu olimpijske bakle dejal župan Whistlerja Ken Melamed. Preden bo bakla v petek prispela v Vancouver in bodo z njo zanetili olimpijski ogenj, bo imela za sabo dolgo pot z 12.000 nosilci in 45.000 kilometri, obiskala pa je ali še bo več kot tisoč kanadskih mest in krajev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.