Šport
1 ogledov

Noka: "Težje ne more biti"

11. z evropskega prvenstva bodo za SP 2011 igrali z Madžarsko. (Foto: Saša Despo Žurnal24 main
Slovenski rokometaši, ki so tako neslavno končali letošnje evropsko prvenstvo (odličen začetek in nato trije porazi), bodo v kvalifikacijah za uvrsitev na SP 2010 igrali z Madžarsko.

V avstrijski prestolnici so opravili žreb kvalifikacijskih parov za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bo od 13. do 30. januarja prihodnje leto gostila Švedska. Slovenija se bo v kvalifikacijah pomerila z Madžarsko. Prva tekma bo 12. ali 13. junija v Sloveniji, povratna pa 19. ali 20. junija na Madžarskem.

Na svetovno prvenstvo sta se neposredno uvrstili Švedska (gostiteljica) in Francija (svetovna prvakinja), prek letošnjega evropskega prvenstva v Avstriji pa še Hrvaška, Islandija in Poljska.

"Težje ne more biti, a tako pač je. Madžari so se prehitro poslovili od letošnjega evropskega prvenstva v Avstriji, zato se je nanje vsul plaz kritik. V drugem delu so vsi pričakovali njih in ne nas. Žreb nam ni bil naklonjen, a enako velja tudi za kopico drugih reprezentanc," je ples kroglic v novinarskem središču dunajske mestne dvorane komentiral slovenski selektor Zvonimir Serdarušić.

Kvalifikacijski pari za SP 2011:

Slovenija - Madžarska
Avstrija - Nizozemska
Norveška - Litva
Slovaška - Ukrajina
Srbija - Češka
Romunija - Rusija
Danska - Švica
Portugalska - Španija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.