Šport
1 ogledov

Noka podpisal za štiri leta in pol

Serdarušić je predčasno zapustil selektorsko mesto pri Sloveniji. (Foto: Saša De Žurnal24 main
Zvonimir Serdarušić je uradno postal trener Celja P. L. Roman Pungartnik bo najverjetneje športni direktor, Tomaž Jeršič predsednik upravnega odbora, predsednik kluba pa naj bi postal Tone Turnšek.

RK Celje Pivovarna Laško in Zvonimir Serdarušić sta danes uradno podpisala štiriinpolletno pogodbo, ki je sklenjena za polovico tekoče sezone in do vključno sezone 2013/14. Noka, kakor je vzdevek izjemnega trenerja, velja za enega najbolj izkušenih in priznanih rokometnih trenerjev na svetu. Iz neuradnih virov blizu celjskega kluba smo izvedeli, da naj bi predsednik pivovarjev znova postal Tone Turnšek oziroma da ga celjski veljaki k temu vneto nagovarjajo. Turnška vsekakor lahko uvrstimo med ikone kluba, o čemer namiguje sporočilo kluba (v okvirju na levi strani).

Poleg mesta športnega direktorja bo generalni sponzor na skupščini predlagal zamenjavo na mestu predsednika kluba, za mesto katerega bo predlagal uveljavljeno ime in ikono celjskega rokometa, prav tako pa se obetajo spremembe v sestavi upravnega odbora kluba, kjer bo za mesto predsednika UO predlagan Tomaž Jeršič. Skupščina bo predvidoma na začetku marca.

Serdarušić je po podpisu dejal: "Najprej naj povem, da sem zelo vesel, da sem sklenil dogovor s Celjem, ki v Evropi uživa izjemen ugled. V veselje mi bo delati v tem okolju, ki sem ga deloma že spoznal skozi reprezentanco. Kratkoročni cilji ostajajo isti, Celje je v prvem delu prvenstva odigralo le eno tekmo neodločeno, vse ostale pa zmagalo, in v takšnem tempu želimo nadaljevati. Želimo in moramo postati prvaki Slovenije in zmagovalci pokala Slovenije, v evropskem tekmovanju pa priti čim dlje. Vseeno pa bom v tej sezoni oziroma do konca nje ekipo še spoznaval in potem bom videl, kaj še potrebujemo, kakšne spremembe je treba narediti za nastopanje v Ligi prvakov, da bi tudi tam prišli čim dlje. A v tem trenutku še ne razmišljam o tem."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Noka je dodal še: "Tako sem deloval povsod, treba je delati korak za korakom, da lahko prideš do velikih rezultatov. Še nobena ekipa se ni dvignila iz pepela in postala evropski prvak, in tako ne bo niti Celje. Kako dolgo bo trajalo, da bomo spet konkurenčni vrhu, je odvisno od možnosti, ki jih bomo imeli tukaj, in od igralcev, kako hitro bomo lahko napredovali. Naš prvi plan pa je, da se čim hitreje približamo temu širšemu vrhu, torej nekje med osem ekip v Evropi."

Mesto športnega direktorja bo najverjetneje zasedel nekdanji desnokrilni igralec Celja Roman Pungartnik: "Vesel sem, da se vračam v svoj klub. Vsekakor je lepo, če lahko delaš v takšnem okolju, kot je Celje, ki je moj rojstni kraj, in Celje Pivovarna Laško moj matični klub. V kratkem naj bi se vrnil v drugačni vlogi, ko je moja igralska kariera zaključena. Veselim se izzivov, predvsem zaradi dejstva, da so v Celju ustvarjeni vsi pogoji, da lahko delaš dobro, in to nameravamo nadaljevati. Celje je evropski gigant, ki ga želimo vrniti na mesta, kjer je nekoč že bil. Zdaj potrebujemo čas, da spoznamo celoten ustroj kluba, ki je izjemno velik, seveda pa kratkoročni cilji ostajajo enaki. Potem bomo lahko načrtovali za naprej, ambicije pa so velike in od tega ne bežimo, v športu pa je tako, da vedno potrebuješ tudi nekaj sreče, in če jo bomo imeli, lahko svoje cilje še presežemo."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.