Šport
0 ogledov

Noka debitiral z remijem

koksarov_chambery_ins_katic Žurnal24 main
Prva drama se je na gostovanju rokometašev Celja Pivovarne Laško odvijala v Škofji Loki. Tam je domači Merkur do zadnjih trenutkov celo vodil, a je remi s sedemmetrovko rešil Edvard Kokšarov.

Krstni nastop Zvonimirja Serdarušića na klopi Celja Pivovarne Laško tako še zdaleč ni šel po načrtih, ki so jih napisali scenaristi. Pivovarji so ob polčasu sice še vodili (14:13), a nato počasi začeli popuščati. Škofjeločani so se predvsem po zaslugi prvega strelca tekme Jureta Doleneca prebili v ospredje in ob koncu tekme vodili z 28:27. Edini problem je bil, da sta sodnika dosodila še sedemmetrovko za Celjane, ki jo je torej že po izteku časa izkoristil zimzeleni Edvard Kokšarov. Rumeni so tako še drugič v sezoni remizirali, še vedno pa se išče junak, ki bi jim prizadejal prvi poraz.

Po odhodu Sebastjana Soviča, ki je v Gorenju preživel vso svojo kariero, k Preventu, se je Velenjčanom porajalo vprašanje, kdo bo novi kapetan. Po tehtnem premisleku je odločitev padla. Kapetanski trak si je nadel Ivan Čupić, njegov namestnik pa bo Marko Bezjak. Trener Branko Tamše ima torej novo podaljšano roko v garderobi. Sodelovanje med igralci in stroko je bistvenega pomena, zato obe strani pričakujeta, da bo sodelovanje plodno. Tamše v prvem kolu MIK 1. lige proti Slovanu ne bo mogel računati na Nika Medveda, Adnana Harmandića in mogoče tudi Sama Rutarja, ki si je poškodoval gleženj. Ob zdesetkanem moštvu pa je vsak igralec Gorenja zelo pomemben.

S takšno popotnico so se Velenjčani doma pripravili na prihod ljubljanskega Slovana. Prednost šestih golov po prve pol ure igre so ubranili in jo do konca tudi povečali za končnih 39:30. Pravi strelski šov je pripravil Hrvat Ivan Čupić s kar 19 goli, s katerimi je še enkrat potrdil svojo svetovno kakovost.

MIK 1. liga, rezultati:

Merkur : Celje Pivovarna Laško 28:28 (13:14)
Dolenec 9, Repar 4 ; Toskič 7, Vugrinec 5, Kokšarov in Zorman po 4

Gorenje Velenje : Slovan 39:30 (21:15)
Čupić 19, Žvižej 8, Natek 5; Božič 7, Skušek in Kovač po 5

Krško : Cimos Koper 25:27 (11:14)
Ribnica Riko hiše : Trimo Trebnje 33:31 (19:14)
Klima Petek Maribor : Jeruzalem Ormož 27:27 (14:18)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.