Šport > Nogomet
0 ogledov

Vrača se Šišić, prihaja Kelhar

Žurnal24 main
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev, na katere bo računal na pripravljalni tekmi za letošnje SP v JAR proti Katarju. Znova je poklican Mirnes Šišić, novinec je Dejan Kelhar.

Sicer pa se organizatorji trudijo na vseh področjih, še posebno na področju infrastrukture in varnosti, in prepričan sem, da bodo stvari junija pripravljene za največji dogodek na svetu.
Matjaž Kek
Dejan Kelhar, nekdaj član Celja, je v zadnjih mesecih postal standardni član belgijskega Cercle Bruggea, medtem ko je Mirnes Šišić v Grčiji našel klub in spet začel redno igrati. Novinca bosta tokrat vsekakor dobrodošla, saj Keku nekaj skrbi povzročajo zdravstvene težave Mateja Mavriča Rožiča, Zlatana Ljubijankića in Marka Šulerja.

"Večina igralcev se bo na Ptuju zbrala v nedeljo zvečer, po končanih klubskih obveznostih, preostanek pa v ponedeljek. Najpozneje pričakujem prihod Valterja Birse, Aleksandra Radosavljeviča in Šišića, ki imajo v nedeljo še tekme. Prvi trening bomo opravili v ponedeljek dopoldne, edinega v popolni postavi pa šele v torek popoldne," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal Kek.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Slovenskega selektorja pa veseli dejstvo, da so skrbniki igrišča v Ljudskem vrtu kljub slabim vremenskim razmeram pripravili dobro travnato podlago. "Veseli me, da je igrišče v Mariboru v dobrem stanju, in verjamem, da se bodo gledalci vnovič zbrali v velikem številu in prišli podpret igralce, ki so skupaj prvič po tisti zgodovinski tekmi z Rusijo. Vem, da nas na drugi strani čaka sila motiviran in agresiven nasprotnik. Tekma s Katarjem bo pravo ogledalo naše trenutne pripravljenosti in začetek projekta Južna Afrika 2010," je dejal Kek.


Sicer pa se je Kek v zadnjih dneh mudil v Južnoafriški republiki, kjer se je v družbi še dvajsetih selektorjev udeleženk SP 2010 udeležil Fifinega seminarja, na katerem so organizatorji v Sun Cityju udeležence seznanili z vsemi podrobnostmi svetovnega prvenstva, od tehničnih zadev za trenerje do varnosti, prodaje vstopnic, marketinga, dela z mediji in televizijo, potovanj, logistike in transporta opreme.

"V Sun Cityju sem se srečal z ogromno eminentnimi osebami iz sveta nogometa in moram priznati, da gre za svojevrstno izkušnjo. Sicer pa se organizatorji trudijo na vseh področjih, še posebno na področju infrastrukture in varnosti, in prepričan sem, da bodo stvari junija pripravljene za največji dogodek na svetu," je dejal Kek.

Seznam igralcev za Katar:

- vratarji:
Samir Handanović (Udinese), Jasmin Handanović (Mantova), Aleksander Šeliga (Sparta Rotterdam);

- branilci: Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Grenoble), Branko Ilić (Moskva), Bojan Jokić (Chievo), Dejan Kelhar (Cercle Brugge), Matej Mavrič Rožič (Koblenz), Marko Šuler (Gent);

- vezisti: Valter Birsa (Auxerre), Andraž Kirm (Wisla Krakov), Andrej Komac (Maccabi Tel Aviv), Robert Koren (West Bromwich), Rene Krhin (Inter), Aleksander Radosavljević (Larissa), Dalibor Stevanović (Vitesse), Mirnes Šišić (Giannina);

- napadalci: Zlatko Dedić (Bochum), Zlatan Ljubijankić (Gent), Milivoje Novaković (Köln), Nejc Pečnik (Nacional Madeira).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.