Šport > Nogomet
2 ogledov

Villarreal odpustil Valverdeja

Ernesto Valverde je le še nekdanji trener Villarreala. (Foto: EPA)
1/2
Žurnal24 main
Španski prvoligaš Villarreal je odpustil trenerja Ernesta Valverdeja. Usodne so bile slabe predstave moštva v zadnjem obdobju, kaplja čez rob pa je bil poraz z 0:2 v 20. kolu z Osasuno.

Po tem porazu je Villarreal padel na skromno deseto mesto španske lige. Ernesto Valverde je službo pri Villarrealu dobil julija lani, ko je zamenjal Manuela Pellegrinija, slednji je odšel k madridskemu Realu. V prejšnji sezoni je Villarreal še prišel do četrtfinala Lige prvakov, v letošnji igra v evropski ligi. Stolček je Valverdeju zamajal že nedavni poraz s Celto v španskem pokalu.

Začasno bo trenerske naloge prevzel Juan Carlos Garrido, dosedanji trener Villarrealovega mladinskega moštva iz druge španske lige.

Valverde je peti trener, ki je v tej sezoni v Španiji moral oditi predčasno: pred njim so podobno usodo doživeli Abel Resino (Atletico Madrid), Juan Carlos Mandia (Racing Santander), Marcelino Garcia (Zaragoza) in Hugo Sanchez (Almeria).

Kar nekaj nelagodja se je naselilo v duše navijačev Barcelone pred gostovanjem Blaugrane v Gijonu pri Sportingu. Tam se je septembra lani z navdušujočo zmago (6:1) nekako tudi začela šampionska zgodba Josepa Guardiole & Co., toda dejstva so bila tokrat drugačna. Poškodba je iz ekipe oddaljila nepogrešljivega Daniela Alvesa, kar je pomenilo, da se bo na svoj "originalni" položaj moral preseliti Carles Puyol, v osrčju obrambe pa začeti letos povsem neprepoznavni Rafael Marquez. Za povrh vsega je povratnik iz Angole Yaya Toure znova obsedel na klopi za rezerve.

Kljub vsemu je "Rafa" v prvem polčasu skupaj s soigralci odigral povsem spodobno tekmo, kar znova ne moremo reči za Zlatana Ibrahimovića, zato je moral tokrat rumeno Barço reševati zdaj že ne več presenetljivi Pedro Rodriguez. Otočan je zadel po hitro izvedenem prostem strelu, ko ga je samega proti domačemu vratarju poslal Andres Iniesta, po zadnjih informacijah pa naj bi bil napadalec v trenutku oddaje žoge v prepovedanem položaju. Zapravljanje priložnosti kot po tekočem traku je v drugem polčasu privedlo do napete končnice, v kateri pa je bil Sporting povsem nenevaren in Barcelona je drugouvrščenemu Real Madridu spet pobegnila na plus osem. Na potezi je bil beli balet ...

Na stadionu Riazor v La Coruni, kjer je imel kraljevi klub eno najdaljših negativnih serij v zgodovini kluba, so galaktiki brez Cristiana Ronalda povsem potolkli domače in v Galiciji zmagali prvič po več kot 18 letih. Če je bil gol Estebana Granera z glavo še nekako plod napake obrambe modro-belih je bil zadetek Karima Benzemaja prava mojstrovina. Francoz je sicer opravil le najlažji del naloge, pravi biser pa je bila podaja Jose Marie Gutija, ki je bil povsem sam pred vratarjem, a s peto našel Benzemaja in poskrbel za eno zimed potez sezone. Deportivu je sicer prek Rikija uspelo znižati, a je vsakršne upe o nezasluženem povratku takoj potolkel Benzema s svojim drugim golom. Real Madrid boljši brez Cristiana? Govorice bodo vedno glasnejše ...

La Liga, lestvica:
1. Barcelona 52
2. Real Madrid 47
3. Valencia 39
4. Sevilla 36
5. Mallorca 34
...
18. Tenerife 17
19. Zaragoza 17
20. Xerez 11
Španska liga, 20. kolo:

Espanyol : Athletic Bilbao 1:0 (0:0)
Garcia (58)

Sporting Gijon : Barcelona 0:1 (0:1)
Pedro (29)

Deportivo La Coruna : Real Madrid 1:3 (0:2)
Riki (87/11-m); Granero (13), Benzema (40, 90)

Getafe : Racing Santander 0:0
RK: Moraton (49/Santander)

Tenerife : Zaragoza 1:3 (0:0)
Lorite (48); Suazo (77/11-m), Colunga (79)
Lafita (83)

Valladolid : Almeria 1:1 (0:1)
Arzo (81); Crusat (12)
RK: Manucho (37/Valladolid)

Villarreal : Osasuna 0:2 (0:1)
Juanfran (15, 85)

Xerez : Mallorca 2:1 (0:1)
Calvo (52, 79) ; Webo (24)

Atletico Madrid : Malaga 0:2 (0:1)
Duda (3), Lopez (70)

Sevilla : Valencia 2:1 (1:0)
Negredo 21., 69.; Navarro 90.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.